‘DTP eylemleriyle kanıtlamalı’

Toptan, CNN Türk’te yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uzun süre terörle mücadele vermek zorunda kaldığını belirterek, ”TSK, Hükümetin verdiği görevi tam anlamıyla yerine getirdi ve yerine getirmeye devam ediyor. Silahlı mücadelenin benzer yönleri var. İlk kez hemen hemen bütün dünya Türkiye’nin terör mücadelesinin arkasında durdu, destek verdi” diye konuştu.


“TERÖRÜN SAVUNABİLİR TARAFI YOK”


DTP’nin, PKK’ya ”terör örgütü” dememekte ısrar ettiğine ilişkin soru üzerine Toptan, şöyle dedi:


”Şu ana kadar Meclisteki çalışmaları beni rahatsız etmedi. Ancak Meclis dışındaki söylem ve eylemleri halkı olduğu gibi beni de endişeye sevk ediyor. Arkadaşların böyle yapmaması gerekir. Diyarbakır’da gördüğümüz gibi terörün masum yüzü, savunabilir tarafı yoktur. Orada masum insanlar vardı. Diyarbakır’da ölen 4 yavrumuzun yerine başka bir gerekçeyi nasıl ikame edebilirsiniz? (DTP’nin) Bu politikası devam ettiği sürece gerginlik unsuru olarak her zaman karşımıza çıkar. Halkın tepkileri olabilir. Vatandaşlarımızdan zaman zaman tepki alıyorum. Halen durduğum noktadayım. Meclisteki çalışmalarından memnunum. Dışarıdaki faaliyetlerinde kendilerini kontrol altına almaları gerekir.”


DTP’li milletvekillerinin halkın temsilcileri olarak Mecliste bulunduklarını, halkın hukukunu savunmaları gerektiğini belirten Toptan, ”Kesinlikle savunulamayacak durumda olduğu anlaşılan PKK’nın terör örgütü olduğunu söyleyip, eylemleriyle bunu kanıtlamalıdırlar” diye konuştu.


TÜRBAN TARTIŞMASI


Toptan, Anayasa çalışmasının türban noktasına indirgenmesinin kendisini rahatsız ettiğini de belirterek, ”Anayasa ile bana göre türban sorunu çözülmez. Anayasada, ‘üniversitelerde türban serbesttir’ diye bir hüküm olmaz. O zaten Anayasa tekniğine de uymaz” dedi.


Olayın sosyal bir sorun olarak algılandığı zaman, herkesin bir ortak fikrinin ortaya çıkacağını belirten Toptan, ”Böyle bir sosyal sorunun çözümü, bence türban sorununu da çözer, yumuşama da sağlar, Türkiye’nin gündeminden de düşer” diye konuştu.

1053390cookie-check‘DTP eylemleriyle kanıtlamalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.