DTP, görüşme talebini çekti

Türk, Avrupa Birliği ülkelerinin Ankara’daki büyükelçilerine Park Fora Restoran’da yemek verdi.

Restoran girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan 28 Nisanda randevu talepleri olduğunu ve bu talebe yanıt alamadıklarını ifade etti.

Türk, TBMM’de grubu bulunan siyasi bir parti olduklarını hatırlatarak, ”barış, demokrasi ve Türkiye’de akan kanın durması için yapılması gerekenleri Başbakan Erdoğan’a anlatmak istediklerini, ancak 2 ay içerisinde taleplerine yanıt alamadıklarını, bunun üzücü bir durum olduğunu” dile getirdi.

Ahmet Türk, bu randevu talebini sürdürmenin gereksiz olduğunu düşündüklerini belirterek, MYK’da bu talebi geri alma kararı verdiklerini, bu kararı da yarın Başbakanlığa resmi bir yazıyla göndereceklerini söyledi.

Türk, Başbakan Erdoğan isterse kapılarının açık olduğunu ve görüşebileceklerini kaydetti.

Türk, yemekte büyükelçilere hitaben yaptığı konuşmada da ”Türkiye’de siyasetin hala vesayet altında olduğunu” iddia etti.

Terör örgütü elebaşının ”Kanın durması için üstüme düşeni yapmaya hazır olduğunu” söylediğini ileri süren Türk, DTP’nin de aynı şeyi söylediğini ifade etti. Ahmet Türk, ”Türkiye’nin sorunu iç dinamiklerle çözmeye ihtiyacı bulunduğu” görüşünü dile getirdi.

1208000cookie-checkDTP, görüşme talebini çekti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.