DTP milletvekillerine fezleke

Şanlıurfa’da 2 ayrı etkinlikte yaptıkları konuşma ve eylemler nedeniyle Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandı.


Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iki ayrı fezlekede, Binici’nin 2007 yılında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum yıl dönümü bahane edilerek, Halfeti’nin Ömerli köyüne gitmek isteyen grupta yer aldığı ve buradaki eylem ve konuşmalarına, Mardin Milletvekili Ayna’nın da Ocak ayında Viranşehir ilçesinde belediyece düzenlenen ”Yerel Yönetimler, Ekonomik Kalkınma ve Siyaset” konulu sempozyumda yaptığı konuşmalara yer verildi.


Söz konusu konuşma ve eylemlerinde Binici’nin ”Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet ettiği, Mardin Milletvekili Ayna’nın ise sempozyumdaki konuşmasında ”halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçunu işlediği belirtilen ve sözü edilen fiillerin Meclis dışında işlendiğine değinilen fezlekede, söz konusu suçlarla ilgili soruşturma yapılabilmesinin anayasanın 83. maddesine göre milletvekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı bulunduğu kaydedildi.


Fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

1057160cookie-checkDTP milletvekillerine fezleke

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.