DTP: Saldırı büyük bir provokasyon

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır milletvekillerinden Aysel Tuğluk ile Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Eşbaşkan vekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ankara’dan sabah uçakla Diyarbakır’a geldi.


DTP milletvekilleri ve Baydemir, dün Diyarbakır’da yaşanan saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.


DEMİRTAŞ, SALDIRIYI PROVOKASYON OLARAK NİTELENDİRDİ


Selahattin Demirtaş, meydana gelen elim saldırıyla bir daha sarsıldıklarını vurgulayarak, “Hepimiz bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, bu saldırıda hedef olarak sivillerin de seçilmesini derin bir provokasyon olarak nitelendiriyorum. Bu ve benzeri saldırılar asla ama asla toplumsal barışımıza zarar vermeyecektir” dedi. Bunun çabasını gerek siyasetçiler, gerek yerel yöneticiler, gerekse de halk tarafından en üst düzeyde gösterileceğini ifade eden Demirtaş, saldırının faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesini beklediklerini kaydetti. Demirtaş, saldırı sonucu yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.


BAYDEMİR:”DİYARBAKIR ŞİDDETE VE KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAK”


Baydemir, saldırıyı, insan yaşamına yöneltildiğini ve kabul edilemez bulduğunu belirterek, “Açık ve net bir dille ifade etmem gerekir ise; saldırıyı kınıyoruz ve bir daha gerçekleşmemesi için toplumun tüm dinamiklerinin bu saldırının arkasındandaki gerçek faillerin ortaya çıkarılması için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.


Diyarbakır’da yaşanan bu acıyı bir daha yaşamak istemediklerini kaydeden Osman Baydemir, “Diyarbakır her şart ve koşulda barışa sahip çıkacaktır. İnsan haklarına, yaşam hakkına sahip çıkacaktır ama Diyarbakır asla şiddete ve karanlığa teslim olmayacaktır” diye konuştu.


DTP’li milletvekilleri, il merkezine gidip kısa değerlendirme toplantısı yaptılar ve daha sonra saldırıda yaşamını yitiren Final Dershanesi öğrencilerinden Eren Şahin’in Berat Camii’nde kılınan cenaze törenine katıldılar.


 

1053230cookie-checkDTP: Saldırı büyük bir provokasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.