DTP’den Aysel Tuğluk açıklaması

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un açıklamalarıyla ilgili ‘Her bir milletvekili ve partili, demokratik düşüncelerini ifade etmekte özgürdür. Bu, DTP’nin parçalanmasına değil, sadece güçlenmesine katkı sunar” dedi.


KESK, Türk Tabipler Birliği ve DİSK temsilcileri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören kanun tasarısıyla ilgili DTP’li milletvekillerine brifing verdi.


Toplantının ardından açıklama yapan Demirtaş, yasa tasarısının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın anlattığı gibi olmadığını, tasarıda Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçeleri dikkate alınmadığını, sivil toplum kuruluşu önerilerine ise yer verilmediğini öne sürdü.


Selahattin Demirtaş, “Bu tasarı kamuoyunda çok büyük tepkiyle karşılanacak. Bu tasarı, yine mezarda emekliliği öngörüyor, yine çalışanların hak gasbını öngörüyor” diye konuştu.


“BÜTÜN PARTİLİLER AYNI DÜŞÜNÜYORSA…”


DTP’li Demirtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. “DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un bir gazetede yazdıklarından yola çıkarak, ‘DTP parçalanıyor mu, bölünüyor mu?’ yorumları yapıldı. Gerçekten DTP bölünüyor mu?” şeklindeki soru üzerine Demirtaş, “Bir partide bütün partililer aynı düşünüyorsa ve kendini aynı düşünme zorunluluğunda hissediyorsa, o parti ancak faşist bir parti olabilir” dedi.


Bir partide meselelere nüanslarla farklı bakmanın demokrasinin gereği olduğunu belirten DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, şu görüşleri dile getirdi:


“Bu partimize ancak güç verir. Her bir milletvekili ve partili bu konudaki demokratik düşüncelerini ifade etmekte özgürdür. Bunun, DTP’nin parçalanmasına değil, sadece güçlenmesine katkı sunduğunun herkes tarafından görülmesi lazım. Bizde asla ayrılık yok. Bu tartışma hiçbir şekilde, hiçbir parti kademesinde yürütülmemiştir. Bundan sonra da yürütülmeyecektir. Elbette ki farkındayız. DTP’nin parçalanması yönünde hevesle bekleyen kesimler var. Onlar adına üzülerek söylüyorum ki bu yönlü hevesleri kursaklarında kalmaya mahkumdur.”


“Siz Tuğluk’un düşüncelerine katılıyor musunuz?” sorusu üzerine Demirtaş, DTP’de herkesin duyguları ve düşüncelerinin bulunduğunu söyledi.


DTP’li Demirtaş, “Aysel Hanım edebi yönü güçlü olduğu için yazılarıyla duygularını ifade ediyor. Sayın Tuğluk’un düşüncelerini açıklarken DTP’li kimliği ile açıklıyor ama öznel bir durumu var. Biraz daha edebi bir dil kullandı, duygu yönünü öne çıkardı. Son derece doğrudur. Bu partide ciddi bir tartışma yaratmadı. Üslüp ve dil meselesidir” diye konuştu.


“GENEL BAŞKAN SIKINTIMIZ YOK”


Prof. Dr. Baskın Oran’ın “PKK, DTP’yi kapattırmaya çalışıyor?” sözlerinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, “Herkes özgürce düşüncelerini ifade etmekte serbesttir” dedi.


“DTP Genel Başkanı ile ilgili sıkıntıların bulunduğunu ve bu durumun DTP’de bir başkanlık sorununa neden olup olmadığını” soran gazeteciye Selahattin Demirtaş, şu karşılığı verdi:


“Bizim Genel Başkanımızla ilgili sıkıntılar yok. Genel Başkanımızla ilgili devletin sıkıntısı var. Dolayısıyla devlet bu sıkıntıyı çözerse, bizim bir sıkıntımız olmaz. Genel Başkanımız var. Bir farkı var, tutuklu bir genel başkan… Tutukluluğu devam ettiği müddetçe de bizim için Genel Başkandır. Sadece yasal bir engel çıkarsa önümüzdeki dönemde DTP bunu tartışacak ve önlemlerini alacaktır. Bugün itibariyle genel başkan sıkıntımız yok.”

1053630cookie-checkDTP’den Aysel Tuğluk açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.