DTP’li milletvekine ağır suçlama

Atalay, TBMM araç kartıyla uyuşturucu pazarlığına gidildiği iddiasına ilişkin, ”Uyuşturucu trafiğinde terör örgütünün payının olduğunu, terörün finansmanında da uyuşturucunun bir unsur olduğunu biliyoruz. Elimizde bu konularla ilgili veriler var” dedi.


Atalay, İçişleri Komisyonunda toplantı öncesi gazetecilerin DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’a ait TBMM araç giriş kartı bulunan otomobille uyuşturucu pazarlığına gittiği iddia edilen Buldan’ın kayınbiraderi Nihat Buldan’ın gözaltına alınmasına ilişkin sorularını yanıtladı.


Konunun yargıya intikal ettiğini belirten Atalay, ”Neticede olayı biliyoruz. Birkaç gün önce yüklü miktarda, 80 kilo kadar yakalandı. Öyle bir irtibat da var. Biz güvenlik birimleri olarak gerekeni yaptık. Bundan sonrası yargının. Bu konuda değerlendirme yapmam doğru olmaz” diye konuştu.


Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığının güvenlik alanında önemli bir yer teşkil ettiğine işaret eden Atalay, şöyle dedi: ”Bunun değişik boyutları olabilir. Ama şunu da biliyoruz; Türkiye, transit bir ülke olarak kullanılıyor. Giderek bu azaldı. Çünkü çok yüklü miktarlarda yakalama oldu. Özellikle 2007 yılı bu konuda çok belirgin bir yıl. Şuna inanıyoruz; belli bir süre içinde Türkiye artık transit güzergahı olmaktan çıkacak. Bunda kararlıyız. Şu anda bir paket üzerinde çalışıyoruz, teklifler üzerinde.”


Atalay, “DTP’li Buldan’ın kayınbiraderi Nihat Buldan’ın uyuşturucu pazarlığı olayının terör örgütü PKK ile bir bağlantısı olup olmadığına” yönelik soruya da ”Müsaade ederseniz… Konu yargıya gidiyor, orada değerlendirilecektir” yanıtını verdi.


“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”


Öte yandan DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, kaynı Nihat Buldan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili basında yer alan haberlerde, kendisi hakkında da iddialarda bulunulduğunu belirterek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


Buldan, TBMM’de yaptığı açıklamada, haberlerde adı geçen Nihat Buldan’ın kaynı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


”30 Aralık akşamı çocuklarımı da alarak kendi özel aracımla ziyaret amacıyla kaynım Buldan’ın evine gittim. Çocuklarımla beraber kaynımın yeni yılını kutladıktan sonra evden ayrılarak yine aynı araçla evime döndüm. Ertesi günü kaynım Buldan’ın bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını öğrendim. Kişi olarak bir akrabamı ziyaret etmemden daha doğal bir şey olamaz. Bugünkü gazetelerde aracımı kaynımım kullandığına dair iddialar yer almakta. Bu kesinlikle doğru değil. Kaynım hakkındaki iddiaların şahsımla ilişkilendirilmeye çalışılması da oldukça düşündürücüdür.”

1053080cookie-checkDTP’li milletvekine ağır suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.