DTP’li Tuğluk’un davasına durdurma

Diyarbakır 4 Nolu Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, DTP Batman İl Başkanlığı Kongresi ile Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmalarda “Terör örgütünün propagandasını yaptığı” gerekçesiyle eski DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı ve DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ile yargılanan Tuğluk, katılmadı.


Sanık Tuğluk’un avukatı Fethi Gümüş, müvekkilinin milletvekili olması nedeniyle yargılamaların durdurulmasını talep etti.


Mahkeme heyeti, verdiği kısa aralardan sonra, Aysel Tuğluk hakkındaki yargılamaların durdurulmasına ve dosyalarının TBMM’ye gönderilmesine, diğer sanıklar Avcı ve Aydoğdu’nun ise yargılanmalarının devamına karar verdi.


Tuğluk’un hakkında hazırlanan iddianamelerde, Batman’daki konuşması nedeniyle “terör örgütünün ve amacının propagandasını yapmak” suçunu kapsayan TCK’nın 220/8. maddesi uyarınca 3 yıl, Diyarbakır’daki konuşması nedeniyle ise Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.



 

1054330cookie-checkDTP’li Tuğluk’un davasına durdurma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.