DTP’nin 2. olağanüstü kongresi Eylül’de

 DTP Parti Meclisinin parti genel merkezinde yapılan toplantısında seçim sonuçları, kongre süreci ve izlenecek politikalar görüşüldü.


Alınan bilgiye göre, toplantıda partinin olağanüstü kongresinin Eylül ayında yapılmasına karar verildi.


Toplantıya verilen arada gazetecilere açıklama yapan DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, 22 Temmuz seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini ve öz eleştiri yaptıklarını söyledi. Demirtaş, şunları kaydetti:


“Demokratik toplumun yaratılması felsefesiyle hareket ediyorduk ama buna uygun bir politika üretemedik. Dolayısıyla programlarımızı daha somut projelerle ete, kemiğe büründürüp anlatamadık. Genel politikalarımızı somut projelere dönüştürerek topluma götürmede sorun yaşadık. Bu tespitten hareketle değerlendirmelerimizi yapıyoruz, kendimizi gözden geçiriyoruz, kongre hazırlığı yapıyoruz.”


“Üniter yapı içerisinde ve demokrasi temelinde çözüm amaçladıklarını”nı söyleyen Demirtaş, buna rağmen kendilerini iyi anlatamadıklarını ve “bölücü, ayrılıkçı yaftasını kıramadıklarını” dile getirdi.


Yapılan öz eleştirilerin “geçmişi mahkum ettiren bir tarzda” değerlendirildiğini söyleyen Demirtaş, “O günün koşullarında geliştirilen yöntemlerin doğruluğuna inanıyoruz ama biz bugünü değerlendiriyoruz” diye konuştu.


Demirtaş, toplantıda, parti içi demokrasiden başlamak üzere dil ve söylem birliğinin de tartışıldığını anlatarak, “Parti içi demokraside diğer siyasi partilerden daha ileri olduğumuzu düşünüyoruz. Biz de lider sultası yok” diye konuştu.
DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik de parti gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında cumhurbaşkanı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


“Demokratik parlamenter sistemi desteklemek için cumhurbaşkanı seçimine katılacağız” diyen Özçelik, “seçilmişlerin dışında hiçbir gücü seçilmişlerin üzerinde kabul etmediklerini” söyledi.


FOTOĞRAF: DTP’nin öncülerinden Leyla Zana

1046620cookie-checkDTP’nin 2. olağanüstü kongresi Eylül’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.