DTP’ye ek süre verildi

Yüksek Mahkeme, DTP’nin, ön savunma için 3 ay ek süre verilmesi istemini karara bağladı. 


Anayasa Mahkemesi heyeti, DTP’ye ön savunma için 1 ay ek süre tanınmasına karar verdi.


DTP’nin, ön savunma yapmak için iddianamenin tebliğinin ardından yasal bir aylık süresi yarın doluyordu. Verilen 1 aylık ek süre dikkate alındığında DTP’nin ön savunmasını en geç 10 Şubata kadar yapması gerekiyor. 


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir siyasi partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine açılan davalarda, ”ceza davası” prosedürü izleniyor. 


Buna göre, ön savunmanın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş, DTP’ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, DTP yetkilileri de sözlü savunma yapacaklar. Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı DTP ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek. 


Raporun, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar.

1053490cookie-checkDTP’ye ek süre verildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.