Dubai’ye Abu Dabi kefil

Abu Dabi yetkilileri, Dubai’nin bazı borçlarının ticari, bazı borçlarının yarı resmi nitelikte olduğunu, bu nedenle borçların ödenmesinde, Dubai’nin borç ve yükümlülüklerine göre, zaman ve yerine göre madde madde değerlendireceklerini vurguladılar.

Analistler, petrol zengini Abu Dabi’nin, Dubai borç sorununun bir krize dönüşmesini engelleyebilecek mali kapasiteye sahip olduğuna dikkati çekiyorlar.

Analistler, Nakheel’in, finansman kolu vasıtasıyla, mali durumunun, krizi emebilecek bir güçte olduğunu da vurguluyorlar.
Olası bir krizde en çok İngiliz bankalarının olumsuz etkileneceği ifade ediliyor.
Bu arada, reyting kuruluşları da, Dubai’nin yakından izlendiğini ancak, şu aşamada bir not indirimini düşünmediklerini belirttiler.

Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) oluşturan emirliklerden biri olan Dubai’nin ağır borç yükünü erteleme talebi, finansal kriz korkularını canlandırmış ve Dubai World şirketinin borçlarını ödemeyi erteleyeceği açıklaması, ABD, Asya borsaları ve Avrupa borsalarında kayıplara yol açmıştı.

Dubai’nin hızlı kalkınmasında önemli bir rol edinen ve hükümetin sahip olduğu Dubai World ile bu şirkete bağlı Nakheel şirketi, yeniden yapılanmanın ilk adımı olarak milyarlarca dolarlık borcunun ertelenmesini isteyeceğini açıklamışlardı. Dubai World’ün, yaklaşık 60 milyar dolar borcu bulunuyor.

1225170cookie-checkDubai’ye Abu Dabi kefil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.