Dudak okuma ekibi yakaladı

Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, dudak okuma yöntemiyle Emre’nin, Zokora’ya, “S……min zencisi” dediğini tespit etti. Tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen yıldız oyuncu suçlu bulunursa, Türk futbolunda ırkçılık yüzünden ceza alan ilk oyuncu olacak.

Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Emre’nin ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Zokora’ya, İngilizce “S……min zencisi” dediği iddia edilen Emre, maç görüntülerinin izlenmesi ve ağız okuma yönteminden sonra tedbirli olarak PFDK’ya gönderildi.

Disiplin Talimatı’nın, “Ayrımcılık” başlıklı 44. maddesi, “Irk dil, din etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen futbolculara 4 ile 8 maç müsabakadan men cezası” öngörüyor. Emre suçlu bulunursa en az alt sınır olan 4 maç ceza alacak. Emre’nin yanı sıra Fenerbahçe’ye de talimata göre 50 ile 150 bin lira arasında para cezası kesilecek.

Emre Belözoğlu, tedbirin kaldırılması için yapılacak itiraz kabul edilmezse takımının bu hafta Galatasaray ile oynayacağı derbide yer alamayacak. Yine talimata göre kusurlu bulunur ve 4 maç ile cezalandırılırsa ancak final grubunun son haftasındaki Galatasaray derbisine çıkabilecek.

Futbol Federasyonu hukuk müşavirliğinin yaptığı inceleme sonunda Emre’nin söz konusu eylemi gerçekleştirdiği görüntülerden tespit edildi. Emre’nin, Zokora ile diyaloglarını İngilizce tercüman ve ağız okuma uzmanı ile değerlendiren hukukçular, milli oyuncunun maçtan sonra Lig TV’ye telefonla bağlanarak yaptığı açıklamaları da dosyaya koydu. Emre tarafından kendisine küfür ettiği ileri sürülen Zokora hakkında ise suç unsuruna rastlanmadı.

Emre Belözoğlu’nun sözlü ifade verebileceği bildirildi. Sarı-lacivertli futbolcu istediği takdirde savunmasını kurul üyeleri önünde yapabilecek. Bu arada Fenerbahçe’nin öncelikle tedbir kararına itiraz edeceği, ardından Emre için kapsamlı bir savunma hazırlayacağı kaydedildi. (CEMAL ERSEN – Milliyet)

728500cookie-checkDudak okuma ekibi yakaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.