Dünyada vaka ve iyileşme oranında umutlandıran gelişme

Küresel ölçekte yapılan resmi açıklamalarla derlenen verilere göre dünya çapında 1 milyondan fazla koronavirüs hastası iyileşerek sağlığına kavuştu.

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 234 bin 123’e, virüs tespit edilen kişi sayısı 3 milyon 308 bin 678’e yükseldi. Dünya genelinde salgından iyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 42 bin 991’e ulaştı.

Koronavirüs salgınında en çok dikkat edilen ve konuşulan veriler hiç kuşkusuz günlük ve toplam vaka sayısı ve koronavirüs bağlı ölümler. Fakat resmi açıklamalara göre kritik öneme sahip olan fakat uluslararası kamuoyunun göz ardı ettiği bir diğer istatistik ise sağlığına kavuşan koronavirüs hastalarının oranı.

Güncel veriler ve resmi açıklamalara göre dünya çapında Kovid-19 hastası olup kısa bir süre sonra sağlığına kavuşanların oranı 1 milyon sınırını geçti. Bu haber yazılırken 1 milyon 40 binden fazla insan koronavirüs yenmeyi başardı.

Yapılan resmi açıklamalara göre dünya çapında 3.3 milyondan fazla koronavirüs hastası bulunurken, toplam 234 binden fazla insan da Kovid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirdi.

TÜRKİYE 8’İNCİ SIRADA

İyileşme oranının en yüksek olduğu ülke, aynı zamanda salgının da merkez üssü haline gelen ABD… ABD’de resmi verilere göre 155 binden fazla insan iyileşirken, İspanya, Almanya, Çin ve İtalya sırasıyla takip ediyor. Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerde iyileşen oranının da yüksek olması yüreklere su serperken, en çok Covid-19 hastasının iyileştiği ülkelerin başında ise Türkiye geliyor.

Resmi verilere göre Türkiye, en çok Covid-19 hastasının iyileştiği ülkeler sıralamasında 48.886 hasta ile 8’inci sırada.

BU VERİDE NEYE DİKKAT ETMELİ?

Fakat bütün koronavirüs verilerinde olduğu gibi iyileşen Kovid-19 hastaları ile ilgili veride de birçok değişken bulunuyor. Yerel yönetimler tarafından yapılan resmi açıklamalarda hastanelerde tedavi gören hastaların ya da test yapılıp ağır belirtiler gösteren hastaların iyileşme oranı veriliyor.

Fakat test yapma süreci ülkeden ülkeye değiştiği için ve test yapılmadığı için birçok insan “resmi olarak” koronavirüs hastası olmadığı için bu kategoriye dahil edilmiyor.

Dolayısıyla koronavirüs hastası olduğunu bilmeden iyileşen insanlar olduğu için bu oranın gayriresmi olarak 1 milyona çok daha çabuk ulaştığı tahmin ediliyor.

2411410cookie-checkDünyada vaka ve iyileşme oranında umutlandıran gelişme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.