Duy da inanma!

Castro, Alman Ordu disiplinine hayran olduğunu ve Nazi Ordusu’nun örgütlenme, eğitim biçimine uygun olarak Küba Devrim Muhafızlarını eğitmek istediğini açıklayarak Avrupa’da saklanan 4 Nazi’yi Küba’ya çağırdı. Kübalı diplomatların Nazi subayların saklandığı yerlere gidip temas kurduğu belirtiliyor.

Nazi SS Ordu birliklerinde general, albay ve öteki rütbelerde görev yapmış elleri kanlı faşist subaylardan dördünü Küba’ya getirten Castro’nun bu girişimi Alman Gizli Servisleri tarafından yeni açıklandı. ABD Gizli Servisi CIA dahi bu bilgiye sahip değilken, İsrail MOSAD casusluk örgütünün durumdan haberdar olduğu, ancak ¨Ateşin üzerine körükle gitmek istemediğinden¨ meseleyi ört bas ettiği iddia edildi.

Alman Gizli Servis raporlarına bakılırsa, Küba’da askerî eğitimin zayıf olduğundan şikâyetçi bulunan Castro, Sovyet subaylarını bu iş için çağırmak istemedi. Zira Sovyet etkisinin Küba’da artmasından rahatsızlık duyuyordu. O günkü normal subay maaşlarından 4 misli fazlası verilerek, 1962 yılında dört adet Nazi subayı adaya çağırıldı ve Devrimci Küba Ordusu’nu eğitti. Gelen subaylardan ikisinin kısa süre sonra Havana’dan ayrıldığı rapor edilirken onların akıbeti hakkında bir bilgi ortaya konulmadı. Ancak diğer ikisinin Kübalı askerlere uzun yıllar boyu eğitim verip Küba’da yaşamlarını tamamladıkları iddia edildi. Nazi subaylardan yardım alındığına dair bu ciddi iddialara henüz Havana’dan resmî ve ayrıca Fidel Castro’nun özel sekreterliğince bir açıklama gelmedi…

1543390cookie-checkDuy da inanma!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.