Dövizli askerlik 6 bin euroya düştü

Arınç, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için dövizli askerlik hizmeti 10 bin Euro’dan 6 bin Euro’ya indirildi” açıklamasında bulundu.

MISIR’DAKİ OLAYLAR
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mısır’da halkın üzerine ateş açılmasına ilişkin, “Halkıyla savaşan, halkına silah doğrultan ve bu sebeple meşru hükümetleri, cumhurbaşkanını devirerek yetkileri bir başkasının eline veren bir anlayışı şiddetle kınıyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’YE GELMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL’
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin “Türkiye’ye gönderilmek istendiğine” yönelik iddiaları spekülasyon olarak değerlendirdi.

Arınç, “İddia doğru değildir. Mursi seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır, daha önce Türkiye’ye gelmiştir. Türkiye tarihi güçlü bir insandır. Böyle bir insanın Türkiye’ye ihtiyaç duyması halinde cevap vemek ahlak kuralıdır ancak böyle bir talep ne kendisinden ne de bir başkasından gelmiştir” dedi.

Arınç, Mısır’daki Türk vatandaşlarının gerekli olduğu halde tahliye edilmesi adına hazırlıkların tam olduğunu söyledi.

‘SERBEST KALMASINA ŞAŞIRDIM’
Arınç, Taksim’de Cumartesi günü yaşanan Gezi Parkı protestosunda gözaltına alınan eli palalı kişinin serbest kalması hakkında ‘şaşırdığını’ belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Elinde bir pala olan, herkese sataşan, korkutan, kimisine tekme atan, üzerine yürüyen birisi korkunç bir görüntü. Bu kamu düzenini bozan, insanın can ve malına karşı tehdit içeren bir harekettir. Bunu yapan kişi neden serbest bırakılmıştır, adli kontrol mekanizması neden öngörülmemiştir derseniz, bu mahkemenin cevaplaması gereken bir soru. Ben de şaşırdım. Niçin serbest bırakılmıştır, bu mahkemenin bildiği husustur, hükümeti ilgilendiren bir husus değildir. Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı var diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

1388610cookie-checkDövizli askerlik 6 bin euroya düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.