DW: Türk ekonomisi “kriz” yılına giriyor

Ekonomik büyümede sert düşüş, yükselen enflasyon ve işsizlik… Türkiye yeni yıla “kriz” atmosferinde giriyor. Uzmanlara göre ekonomideki küçülmenin gidişatını, seçimler sonrasında hükümetin atacağı adımlar belirleyecek.

Deutsche Welle Türkçe’ye yazan Aram Ekin Duran’ın haberine göre, yeni yıla girmeye sayılı günler kala Türkiye’de siyasetin gündemini 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler belirlerken, halkın gündeminde ise varlığını her geçen gün daha fazla hissettiren ekonomik durgunluk var. Çünkü 2018’in son çeyreğini sıfıra yakın büyüme ile kapatmaya hazırlanan Türkiye ekonomisinde 2019’un “kriz yılı” olacağı beklentisi hakim.

Büyümedeki gerilemenin 2019’da yerini küçülmeye bırakacağını, buna bağlı olarak işsizliğin ve hayat pahalılığının artacağını dile getiren ekonomistlere göre, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra hükümetin atacağı adımlar krizin ne kadar süreceğinde belirleyici olacak.

Bir başka deyişle Türkiye toplumunun 2019 yılında yoksullaşacağına kesin gözüyle bakılıyor, ancak bu yoksulluktan nasıl çıkılacağı henüz bilinmiyor.

HABERİN DEVAMI:
https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrk-ekonomisi-kriz-y%C4%B1l%C4%B1na-giriyor/a-46885606

2259220cookie-checkDW: Türk ekonomisi “kriz” yılına giriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.