e-Devlette gündem: İnternet güvenliği

20 Mart Salı günü toplanması beklenen İcra Kurulu’nda gündem, internet güvenliği olarak belirlenirken, bu çerçevede 4 kanun tasarısı da masaya yatırılacak.


Bunlardan ilki, Başbakanlıkta bulunan, Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Hakkında Tasarı olarak belirlenirken, tasarı ile Türk Ceza Kanunu’ndaki, internet ortamında ortaya çıkan suçlara ilişkin boşluğun doldurulması hedefleniyor.


KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI


Yine Başkanlıkta bekleyen ve Kurul’da ele alınacak olan Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı ile de kişisel nitelikteki verilerin tanımı yapılarak, bunların korunması için bir idari yapı oluşturulması öngörülüyor. Tasarı ile kişisel hakların korunmasına ilişkin hükümler de getiriliyor.


Meclis’te bulunan, Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesi ile 2559 ve 2937 Sayılı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin tasarı da Kurul’un gündemine gelecek. Burada ise özellikle, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen çocuk pornosu gibi olayların önüne geçilmesi hedefleniyor.


Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Bilgi Güvenliği Kanunu tasarısı da ele alınacak son tasarı olarak göze çarpıyor.


Bu tasarı da kurumsal olarak bilgi güvenliğinin gerek içerik gerekse ağ olarak sağlanmasını hedefliyor. Olası hacker saldırıları ve sistem güvenliğini etkileyen yazılım ve donanımlara yönelik unsurları kapsıyor.


KURUL NE YAPACAK?


Kurul toplantısı sırasında, bu kanunların çıkarılış zamanlaması ve gerekenlerin birleştirilmesi gibi konular ele alınacak.


Bunun yanında toplantıda, TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’nün (UEKAE) hazırladığı, bazı kamu ağına ilişkin güvenlik yetkilileri ve bunların görevlerinin kapsamının belirlenmesi de ele alınacak.

1040330cookie-checke-Devlette gündem: İnternet güvenliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.