‘e-devletten amaç hızlı ve kaliteli hizmet’

Başbakan, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen ”e-Devlet Kapısı” Projesi Açılış Töreni’ne katıldı. 


Törende yaptığı konuşmada, Hükümet olarak, göreve geldikleri ilk günden itibaren bürokratik yapıyı vatandaşlara daha iyi hizmet eder hale getirmenin çabası içinde olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: 


”Bilgi toplumuna dönüşümün yolunu açan e-Devlet Kapısı projesinin öncelikli hedefi, bürokrasinin asgariye indirilmesi, devletin vatandaşlarımıza ve iş dünyasına hızlı ve kaliteli hizmet sunmasıdır. Hükümet olarak, her zaman insan odaklı bir vizyon ortaya koyduk. Milletimizi, dünyayı küresel bir köy haline getiren kürselleşme çağının nimetlerinden mahrum bırakmamak için var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz. 


E-devlet projesini de bu doğrultuda önemli bir proje olarak gördük. Fiziki ortamlarda sunulan kamu hizmetlerinin elektronik ortama taşınması ve internet üzerinden yürütülebilmesi, bu çerçevede devrim niteliğinde bir yenilik olarak görülmelidir. 


‘Kamu hizmetlerinin sanal ortama taşınması’ olarak ifade ettiğimiz bu süreç, ülkemizde kamu hizmetlerinin sunumunda yepyeni bir dönem açmaktadır. Nitekim proje çerçevesinde, bugüne kadar hayata geçirilen e-devlet hizmetlerinin vatandaşlarımıza sağladığı kolaylığı bir çok alanda görmeye başlıyoruz. Artık kamu kurumlarında kuyruk bekleme anlayışı tarihe karışıyor. 2002’den bu yana sağladığımız gelişmeleri daha ileri bir aşamaya geçiriyoruz. Bilgisayar kullanan her vatandaşımız pek çok kamu hizmetine internet üzerinden ulaşmaya başlıyor. 


Proje, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanda da çok önemli katkılar sağlayacak. Kamu kesiminde büyük bir değişimin yolunu açacak. Projeyi, devletin kısa yolu olarak tanımladık. Bu kısa yolun adresi ise, www.turkiye.gov.tr’dir.” 


Bilgi toplumuna erişmenin yolunun, kendini sürekli yenileyen, geliştiren, bilgiyi üreten ve onu etkin bir şekilde kullanan, değişen koşullara uyum sağlayabilen donanımlı bireylerden geçtiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 


“Türkiye’nin projesi olan e-Devlet Kapısı’ndan etkin bir şekilde faydalanabilmemiz için, vatandaşlarımızın ve ilgili çevrelerin buna sahip çıkacağına inanıyorum. e-Devlet Kapısının etkin bir şekilde kullanılabilmesi için bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve internet üzerinden sağlanan kamu hizmetlerinin artması da gerekiyor. Bu konularda biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bilgisayar okuryazarlığının artırılması için çalıştık, çalışıyoruz. Bugün ülkemizin en ücra köşesine gidin, istediğiniz vilayete gidin, oradaki bir ilköğretim okuluna gidin orada bilişim teknoloji sınıfını göreceksiniz. Orada yavrularımızın bilgisayar noktasında nasıl artık dünya ile içiçe olduğunu göreceksiniz.” 

1071310cookie-check‘e-devletten amaç hızlı ve kaliteli hizmet’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.