Ecevit: Sezer’e hakkımı helal etmem

Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in milletvekili olmama kararını duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek, “Kendisine bunu yapmamasını, yaparsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim” dedi. 
 
Rahşan Ecevit, Oran’daki çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, CHP ve DSP’nin güç birliği kararına değinerek, soldaki seçmenin, partilerinin seçimlerde birlikte hareket etmesini istediğini ve bunun gerçekleştiğini söyledi.


CHP ve DSP’nin, meydanlardaki sese kulak verdiğini kaydeden Rahşan Ecevit, “Meclise iki ayrı parti olarak girip bu güç birlikteliğini orada da sürdürme kararı aldılar. Mecliste güç birliği, ses birliği demektir. İki parti yan yana gelince daha güçlü ses verecektir. Sol seçmen, CHP ve DSP’ye şükran borçludur. Ben de şükran borçluyum”dedi.


Türk kimliğinin sulandırılmasına izin verilmemesi ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” ilkesi doğrultusunda hareket edilmesini isteyen Ecevit, AB ve ABD’nin, Türkiye’nin ulusal çıkarlarına aykırı isteklerinin geri çevrilmesi, KKTC’nin bağımsızlığının uluslararası camiada tanınmasının sağlanması gerektiğini de vurguladı.


“HAKKIMI HELAL ETMEM”


DSP Genel Başkanı Sezer’in milletvekili adayı olmama kararının anımsatılması üzerine de bunu televizyondan duyduğunu ve çok üzüldüğünü belirten Rahşan Ecevit, “Kendisine bunu yapmamasını, yaparsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim” dedi.


Rahşan Ecevit, bir gazetecinin güç birliğinden beklentileri hatırlatarak, “Dile getirdiğiniz konulara yönelik bir kaygı mı duyuyorsunuz?” sorusuna, “Öyle bir kaygım yok. Arkadaşlarımın vatansever duygularla bu işi yürüteceğini düşünüyorum” karşılığını verdi. 

1042970cookie-checkEcevit: Sezer’e hakkımı helal etmem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.