Ecevit’in arşivi yayınlanıyor

Eserlerin Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanmasına ilişkin protokol, İş Bankalılar Derneği Lokali’nde, Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Bülent İnan ile İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan’ın katılımıyla imzalandı.


Burada konuşan Rahşan Ecevit, sözlerine, ”Ben, Bülent Ecevit’in şimdi burada olduğuna eminim. Bizi izliyordur ve memnundur” diyerek başladı. Bülent Ecevit’in 50-60 yıldır üst üste koyduğu evrakının büyük bir arşiv haline geldiğini anlatan Rahşan Ecevit, ”Bu arşivi kitap haline getiriyoruz. Bu çalışma, Türkiye’nin 50-60 yıllık tarihini toplamak gibi olacaktır” diye konuştu. 


İlk etapta evrakın Kıbrıs ile ilgili bölümünü tasnif ederek kitap haline getirmeyi planladıklarını anlatan Ecevit, arşivin geri kalan kısmını da konulara ayırarak kitaplaştırmayı düşündüklerini kaydetti. 


İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Bülent İnan da bu çalışmanın, kendilerine en çok onur veren işlerden biri olduğunu söyledi. 


Arşivden hazırlayacakları Kıbrıs ile ilgili esere de büyük önem verdiklerini belirten İnan, yapıtı Kıbrıs Barış Harekatı’nın 35. yıl dönümü olan 2009’a yetiştirmeyi planladıkalrını kaydetti.

1053130cookie-checkEcevit’in arşivi yayınlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.