Eşcinseller Olimpiyatta eğleniyor…

ABD’nin Chicago Kenti, Cumartesi gününden bu yana eşcinsel ve lezbiyen sporcuları ağırlıyor.

Dünyanın 100 ülkesinden gelen 12 bin kadar eşcinsel sporcunun katılmakta olduğu Olimpiyat, bir ânda kendiliğinden eğlenceli, cümbüşlü, şen şakrak bir gösteriye dönüştü. Eşcinseller sayesinde, Chicago Kenti Brezilya tarzı bir festivalle tanıştı.

Kent polisinin olağanüstü önlemler almasına gerek kalmayacak kadar barış ve huzur içinde geçen spor karşılaşmalarının ilk gününde, Chicago Belediye Başkanı Richard M.Daley bir açılış konuşması yaparak, bütün homoseksüel sporculara başarılar diledi.

Başkanın bu “iyiniyet temennisi” stadyum hoparlörlerinden duyulurken, eşcinseller kendi aralarında eğlenmeye devam ediyordu.

ABD’nin 1980’lerde yürürlüğe koyduğu AIDS-HIV virüsü taşıyanlara giriş vizesi verilmemesine ilişkin uygulama, bu spor etkinlikleri başlamadan önce huzur kaçıran bir haber olarak basına sızmış, ancak bu sefer gümrüklerde uygulama gözardı edilmişti. Böylelikle dünya ülkelerinden 12 bin eşcinsel Chicago’ya gelebildi. 30 dalda karşılaşma yapacak olan eşcinsel ve lezbiyenlerin sporda başarılarından çok eğlenceli hâllerini seyretmek isteyen Chicagolu’lar da stadyumları doldurdu.

Karşılaşmaların 1 hafta süreceği Olimpiyat Komitesi’nce açıklandı. Chicago’daki tüm oteller, lokantalar ve diğer işyerleri bu haftayı en yüksek hasılatla kapatmak amacındalar…

FOTOĞRAF:Chicago Tribune

1132400cookie-checkEşcinseller Olimpiyatta eğleniyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.