Eşcinsellerden İran’daki idamlara protesto

Dernek üyeleri, İran’da eşcinsel oldukları için geçen sene idam edilen Mahmoud Asgari ve Ayaz Marhoni’yi anmak ve İran’daki idamları protesto etmek için İran Büyükelçiliği önüne geldi.


Kaos GL üyesi Emir Birand, burada dernek adına açıklama yaptı.


Eşcinsel oldukları gerekçesiyle idam edilen Asgari ve Marhoni’nin 1. ölüm yıldönümü olduğunu belirten Birand, Asgari ve Marhoni’nin idam edilene kadar işkence gördüklerini öne sürdü. Asgari ve Marhoni’nin ”tek suçlarının birbirlerini sevmek” olduğunu ifade eden Birand, İran insan hakları örgütlerinin verilerine göre, İran’da 1979 İslam Devriminden bu yana 100 binden fazla insanın evlilik dışı ilişkilerden dolayı idam edildiğini söyledi.


En temel insan hakkı olan, yaşam hakkının, eşcinsellere gelince çiğnendiğini öne süren Birand, İran’da idamlara ve insanların cinsel tercihlerinden dolayı tutuklanmalarına son verilmesini, hemcinslere kurulan ilişki yasağının kaldırılmasını ve mülteci statüsü kazanamamış İranlıların geri döndüklerinde cezalandırılmamalarını istedi.
Açıklamanın ardından, topladıkları imzaları İran Büyükelçiliğine vermek isteyen grup üyeleri, büyükelçilikten muhatap bulamayınca, imzaları kapının altından attı.


Grup, daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

1032140cookie-checkEşcinsellerden İran’daki idamlara protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.