Eczaneler yarın kapalı

Güngör, yarın gerçekleştirilecek eylem nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması amacıyla çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi.

Tedbir kapsamında yarın normal olarak 24 saat nöbet tutacak eczanelerin yanı sıra tüm bölgelerde ek nöbet gruplarının belirlendiğini vurgulayan Güngör, ek nöbetçi eczanelerin yarın 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacağını kaydetti.

Semih Güngör, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Özellikle reçete çıkışlarının çok yoğun olduğu, hastane ve sağlık birimlerinin bulunduğu bölgelerde nöbetçi eczane sayısı 3 katına çıkarıldı. Örneğin Çapa ve Cerrahpaşa gibi büyük üniversite hastanelerinin bulunduğu bölgede normalde 3 olan nöbetçi eczane sayısı, yarın için belirlenen ek nöbetçilerle birlikte 10’a çıkarıldı. Aynı şekilde Okmeydanı ve diğer benzer yerlerde de aynı uygulama yapıldı. Eylem nedeniyle vatandaşın ilaca ulaşamaması gibi bir durum söz konusu olmayacak.”

Güngör, Bağcılar-Güneşli ve Mahmutbey bölgesinde de normalde 3 olan nöbetçi eczane sayısının ek nöbetçilerle birlikte 9’a çıkarıldığını, Kadıköy merkez ve Üsküdar merkezde de yarın 5’i ek nöbetçi olmak üzere 8’er eczane açık olacağını anlattı.

Tüm eczanelerin kapalı olduklarını duyuran afişlerin yanı sıra nöbetçi eczanelerin tümünün açık adres ve telefon bilgilerini içeren afişleri de eczanelerine asacaklarına dikkati çeken Güngör, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla ayrıca internet sitesinde de nöbetçi ve ek nöbetçi eczanelerin listesinin yayımlanacağını kaydetti.

Güngör, İstanbul genelinde 5 bine yakın eczane bulunduğunu, yarın nöbetçi ve takviye nöbetçiler dışındakilerin kapalı olacağına işaret ederek, eczacıların ve eczane çalışanlarının yarın Tünel’de buluşacağını, oradan da Taksim’e yürüyüş yapacaklarını hatırlattı.

1074540cookie-checkEczaneler yarın kapalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.