Edinburg’a mektup kampanyası

Edinburgh’da yaşayan Türkler ile temasa geçen komite, Edinburgh’da yaşayan Türklerin Donald Anderson ve Edinburgh Kent Konseyi üyelerinin mektup ve e-mail kampanyası ile bu durumu protesto etmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, mektup yazmak için yardım isteyenlerin [email protected] adresine başvurmaları halinde gereken desteğin verileceğini bildirdi.


ITDF Edinburgh Kampanyası Komitesi’nden yapılan açıklama şöyle:


“Aynı amaçla hazırlanan örnek mektup, İngiltere’de yaşayan tüm Türklerin kampanyaya katılabilmeleri amacıyla aşağıda iletilmiştir. Bu mektubun acil olarak Donald Anderson’a ve diğer parti grup liderlerine yazılıp iletilmesi bugüne kadar bu haksız iftiralara dur demek isteyenler için bir fırsat olacaktir. 17 Kasım 2005 tarihinde oylanması beklenen bu önergenin, 7 Kasım tarihinde yapılacak birleşimde son halini alması beklendiğinden, yazılacak mektupların bu tarihten önce yerine ulaşması için derhal postalanması gerekiyor. İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu olarak bu vesile ile Türk milletinin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı ve Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, İngiltere’de yaşayan bütün Türkleri mektup kampanyasına katılmaya davet ederiz.”


***


EDINBURGH’A GONDERILECEK ORNEK MEKTUP



Cllr. Donald Anderson
The Edinburgh City Council,
City Chambers,
Edinburgh,
EH1 1YJ


Tarih:………………..


Re: Proposed motion on the alleged ‘Armenian genocide’


Dear Donald Anderson Cllr,


As a member of the British – Turkish Community living in Britain, I strongly object to your decision to introduce a motion, recognising the alleged “Armenian genocide”.


I consider the adoption; for political purposes, of decisions by foreign Parliaments or City Councils regarding certain pages of Ottoman Armenians history which are still subject to discussion among world historians and to pass a judgment, on the veracity of a specific version of a still disputed historical issue, as inappropriate, pointless, arbitrary and unjust acts which will complicate the issue.


Therefore, I demand that the Edinburgh City Council, withdraw the proposed factually inaccurate and baseless motion as an unfair, one-sided view of an internationally unresolved and delicate issue and seeks to regain the trust of the British -Turkish Community.


Yours sincerely


Imza
Isim ve Soyisim


***


Komite’nin yukarıdaki mektuba ilişkin çağrısı da şöyle:


– Bu mektubun bir kopyasinin, ayni adrese Iskoc Liberal Demokrat Parti grup lideri Jenny Dawe Cllr, ve Muhafazakar Parti grup lideri Iain Whyte Cllr’a hitaben gonderilmesi rica olunur.
– Bu mektubu e-mail olarak gondermek isteyenler icin e-mail adresleri:
[email protected]
[email protected]
[email protected]


İLGİLİ HABERLER:


‘Soykırım yapılmadı’ konferansı yapıldı…


Polis, Türk lobisinin CD’lerine el koydu…


Soykırım iddialarına karşı sempozyum…

785020cookie-checkEdinburg’a mektup kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.