Edip Başer görevden alındı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bakanlar Kurulu toplantısından çıkışta basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Başer’in ”görevden alındığını” bildirdi. 


Şener’in bu açıklamasının ardından Başbakanlık Basın Merkezi’nce yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Rafet Akgünay’ın getirildiği bildirildi. 


Başbakanlık Basın Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 


”Terör örgütü ile yürütülen mücadelenin yanı sıra, örgütün yurtdışındaki desteklerinin kesilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla ABD ile ikili planda, ABD ve Irak ile üçlü planda sürdürülen çalışmalar büyük bir önemle devam ettirilmektedir. 


Bu çerçevede daha önce görevlendirilen emekli Orgeneral Edip Başer’in konu ile ilgili olarak ulusal ve uluslar arası platformlarda ve basın-yayın organlarında yer alan bazı beyanatlarının çalışmaları olumsuz yönde etkileyeceği göz önünde bulundurularak görevinin sona erdirilmesi uygun görülmüştür. 


Yerine söz konusu ülkelerle yapılacak görüşmelerde Türk heyetine başkanlık etmek ve Terörle Mücadele Yüksek Kuruluna üye olarak katılıp, Kurul tarafından kendisine verilecek diğer görevleri yürütmek üzere Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Rafet Akgünay görevlendirilmiştir.”

1043070cookie-checkEdip Başer görevden alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.