16.8 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Edirne sınırında 3 kaçak göçmen dondu

Edirne sınırında 3 kaçak göçmen dondu

Edirne’de üç ayrı sınır köyünde donarak öldükleri belirlenen 3 kaçak göçmenin cesedi bulundu.

Edirne’deki üç ayrı sınır köyünde, kaçak göçmen oldukları tahmin edilen 3 kişinin cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Serem köyünde, bir kişinin hareketsiz yattığını gören çoban, jandarmaya haber verdi.

Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde söz konusu kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Afgan uyruklu olduğu ve donarak yaşamını yitirdiği tahmin edilen kaçak göçmenin cesedi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ARDINDAN İKİ CESET DAHA

Akçadam köyü sulama göleti ile Adasarhanlı köyünde 1. derece askeri yasak bölgede de askerlerin devriyeleri sırasında, kaçak göçmen oldukları tahmin edilen 2 kişinin cesedi bulundu.

İlk incelemede, birkaç gün önce donarak öldükleri belirlenen 2 kaçak göçmenin cesedi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

“YUNAN ASKERLERİ BOTLA GÖNDERDİ”

Jandarma ekipleri tarafından sınırda yakalanan Afganistanlı Jamalvddin Malangi de (29) gazetecilere yaşadıklarını anlattı.

Yunanistan’a Meriç Nehri’ni aşarak geçtiklerini ve ormanda 3 gün saklandıklarını söyleyen Malangi, “Ormanlık alana yakın olan köye doğru ilerledik. Yunan köylülerinin kapılarını çalıp yardım istedik, o sırada birileri polisi aramış olmalı ki Yunan polisleri gelip bizi yakaladı. Önce bizi polis merkezine götürdüler. Sonra bir araçla nehrin yanına getirildik. Orada iki tane bot vardı. Sistematik bir şekilde gidiş-dönüş yapılıyordu. Onlara bindirilerek geri itildik” dedi.

“MERHAMETLERİ YOK”

Malangi, cesedi bulunan 3 kişiden birini tanıdığını savundu.

Ülkelerinde yaşadıkları zorluktan kaçtıklarını ancak karşılaştıkları kötü muamelenin acı verdiğini dile getiren Malangi, “Yunan askerlerinin merhameti bulunmuyor. Türk askerleri ise çok merhametli.” diye konuştu.

2251070cookie-checkEdirne sınırında 3 kaçak göçmen dondu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.