Edoğan’dan Blair’e: Kadın esir bırakılıyor

Türk gazetecilerine bilgi veren Erdoğan, Mutteki ile görüşmesi hakkında İngiltere Başbakanı Blair’e de bilgi verdiğini belirtti.


Erdoğan, Tahran’daki Türk büyükelçisinin de bu esirleri yerinde görmesini istediklerini belirterek, ”İngiltere için bu rahatlatıcı olur dedik” diye konuştu. Erdoğan, Mutteki’nin Tahran ile görüştükten sonra, bu önerisine cevap getireceğini söylediğini kaydetti.


Başbakan Erdoğan, her iki adımın da olumlu istikamette seyrettiğini belirterek, ”Zannederim bayan askerle ilgili konu bu akşam ya da yarın neticesini verir. Kendi açıklamasından da ben bunu anladım. Süreci takip edeceğim” dedi.


“İNGİLİZ KADIN ASKER SERBEST BIRAKILACAK”


İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, esirler arasında bulunan kadın asker Faye Turney’in en kısa sürede serbest bırakılacağını belirtti.
Arap Birliği zirvesi için Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Mutteki, İngiliz askerlerinin İran sularında gözaltına alındığını İngiltere’nin kabul etmesi gerektiğini söyledi.


BLAIR, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ


İngiltere Başbakanı Blair, İran ile diplomatik krizin aşılabilmesi için Erdoğan ile bir görüşme yaptığını söyledi.


Blair, 15 İngiliz Kraliyet donanması mensubunun İran tarafından tutuklanmasının yanlış, yasa dışı ve kabul edilemez olduğunu belirterek, askerlerin tutuklandıkları sırada Hint bandıralı bir gemide rutin kontrol görevlerini yürüttüklerini ve Irak karasularının 1.7 deniz mili içinde bulunduklarını kaydetti.


Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, İran’la İngiltere arasında 15 Kraliyet donanması mensubu askerin tutuklanmasından doğan sorun çözülene kadar, bu ülkeyle bütün resmi ilişkilerin dondurulduğunu açıkladı.

1040620cookie-checkEdoğan’dan Blair’e: Kadın esir bırakılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.