Ege Hi’Jazz Orkestra’sı Afrika’da

Karagöz Sanat Evi’nin müzik toplukuklarından *Ege Hi’jazz Orkestra, enerjisini ve ilhamını doğduğu topraklar olan Ege’den alıyor. Repartuarları, İzmir ve İstanbul şarkıları ile roman tını ve ritimlerinin müzikal sarhoşluğunun eğlenceli bir gezintisidir. Altan Gözetlik yönetiminde, yedi usta roman müzisyenden oluşan topluluğun sanat müziğiyle başlayan melodileri, birinden diğerine büyük bir incelikle geçerek dinleyicileri kısa zamanda coşkulu danslara davet ediyor.

2000 yılında kurduğumuz Ege Hi’jazz Orkestra fasıl ve halk müziğinin neşeli ve dinamik eserlerini icra ederek çok kısa bir sürede özellikle yurt dışında tanınan bir topluluk olmuştur. Avrupa’nın birçok ülkesinde şimdiye kadar onlarca konser gerçekleştiren, Ege Hi’Jazz Orkestra, Afrika’daki ilk konserini 3 temmuz cuma günüFas’ın Agadir şehrinde katılacağı TİMİTAR festivalinde verecek. Ege Hi’Jazz Orkestra’nın konseri Agadir’in 3000 kişilik Açık Hava Tiyatrosunda yapılacak. 1 ve 6 temmuz 2009 tarihleri arasında gerçekleşen festivale bu yıl Afrika ve dünya ülkelerinden toplam 40 topluluk katılıyor.

Müdürlüğünü Brahim El Maznet’in yaptığı, 2004 yılından beri gerçekleşen Timitar festivalini her sene 500 bin civarında seyirci izliyor. Brahim El Maznet geçtiğimiz 4mayısta Fransız Kültür Merkezi’nin, Yıldız Teknik Üniversitesi müzikoloji bölününde düzenlediği Akdeniz müziği konulu yuvarlak masa toplantısı için İstanbul’a gelmiş ve Ege Hi’Jazz Orkestra’nın Fransız Kültür Merkezindeki konserine katılmıştı.

Eğe bölgesi müzisyenlerinden oluşan topluluk, Timitar festivalinde; Altan GÖZETLİK (klarinet), Volkan ŞENLENDİRİCİ (ud ve ses), Mahmut DEMİRCİ (keman), Veysel İMECİ (kanun), Hasan GÖZETLİK (trombon), Gurur NUR (vurmalılar), İsmail BEŞLUK (darbuka) ile sahne alacak.

740410cookie-checkEge Hi’Jazz Orkestra’sı Afrika’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.