Egemen Bağıs, Kastamonuluları kızdırdı

Kastamonu’nun MHP’li Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın dış politika danışmanı Egemen Bağış’ın ”Talabani ve Barzani’yi aynı kefeye koymayalım. Talabani, Irak’ın Devlet Başbakanı, bu sıfatla kendisiyle Başbakan Erdoğan isterse görüşebilir. Barzani ise bölgesel bir yönetimin başkanı. Onunla ancak Çanakkale Valisi, Kastamonu Belediye Başkanı görüşebilir” sözlerini hatırlattı.


Bağış’ın sözlerinde geçen Çanakkale ve Kastamonu illerinin tarihte önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Topçuoğlu, “Sayın Bağış, Çanakkale ve Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşı’nın en önemli kalelerinden biri olduğunu unutmuş anlaşılan. Biz ne zaman, kiminle görüşeceğimizi çok iyi biliriz” dedi.


Söz konusu açıklamada 81 il içinden Çanakkale ve Kastamonu illerinin yer almasını, Bağış’ın “bilinçaltı”yla ilgili olduğunu kaydeden Topçuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:


“Demek ki Bağış’ın bilinç altına Çanakkale ve Kastamonu öylesine yerleşmiş ki bu iki ili göstermiştir. Bu bizim açımızdan sevindirici. Ancak Barzani ile düşünüldüğü zaman son derece üzücüdür. Biz kiminle görüşeceğimizi çok iyi biliriz. Bunun için Egemen Bağış’ın işaret göstermesine gerek yok. O kendi işine baksın.”


ÜLKÜ OCAKLARINDAN TEPKİ


Egemen Bağış’ın sözlerine bir tepki de Ülkü Ocakları Kastamonu Temsilciliğinden geldi. Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Tarık Ziya Çağılcı, Bağış’ın neden Çanakkale ve Kastamonu’yu örnek verdiğini sordu. Çanakkale ve Kastamonu’nun Türk tarihindeki önemine değinen Çağılcı, şunları söyledi:


“Kurtuluş Savaşı’nda destanlar yazan bu iki il önemli değerler taşımaktadır. Çanakkale devletin, Kastamonu ise milletin simgesidir. Şehitler ve evliyalar diyarı Kastamonu’dan Egemen Bağış’a sesleniyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir vilayetini, bölücü terör örgütünün destekçilerinin muhatabı olarak gösteremezsiniz. Bunların Kastamonu’ya ayak basamayacağının teminatı açıktır. Bu teminat da şehitlerimizin kanıdır.”


Bu arada Kastamonu’da çeşitli sivil toplum örgütleri ile yayın yapan yerel gazeteler de Bağış’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

1039740cookie-checkEgemen Bağıs, Kastamonuluları kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.