Şehit ailelerine rekor bağış

BTKD’nin 5’inci kuruluş balosundan kar edilen 9 bin 100 sterlinin, en kısa zamanda Türkiye’deki şehit ailelerine verilmek üzere çeşitli yardım kurumlarına gönderileceği açıklandı.


BTKD Başkanı Çiler Aslan Abual Saud’un yaptığı açıklamada, geçtiğimiz cumartesi günü Langham Hilton Hotelinde yapılan ve 200 seçkin davetlinin katıldığı baloda, 18 bin sterline yakın gelir elde edildi. Masraflar çıktıktan sonra kalan 9100 sterlinin, görev başında şehit düşen asker,subay, jandarma, emniyet gorevlisi, doktor, hemşire, öğretmen, ebe,polis ailelerine dağıtılmak üzere, Türkiye’deki yardım kurumlarına gönderileceği belirtildi. 


BTKD Başkanı, Derneğin beş yıl önce kurulmasına rağmen, bugüne kadar çeşitli yardım kurumlarına onbinlerce sterlinlik bağışlarda bulunduğunu , bundan sonra da bulunacağını söyleyerek, geceye katılan, destek ve emek veren, bağışlarıyla katkıda bulunan kurum ve şahıslara ayrı ayrı teşekkür etti.


Gecede bir konuşma yapan BTKD Onursal Başkanı  Sefire Esin Alptuna, Derneğin genç olmasına rağmen birçok yardım çalışmasına imzasını attığını, kuruluşundan bu yana Yönetim Kurumları ve üyelerinin ellerinden gelen tüm destekle buna yardımcı olduğunu belirterek, gecede emeği geçenlere teşekkür etti.


MORGÜL’ÜN KATKISI BÜYÜK OLDU


Türk  Müziği Sanatçısı Yılmaz Morgül,  açık artırmayı idare ederek, bağışların artmasında büyük rol oynadı. Sanatçı Yılmaz Morgül, dört saate yakın sahne aldığı baloda, ücretsiz 1851’inci konserini verdiğini, ilk kez Londra’ya geldiğini ve şehit aileleri için düzenlenen böyle anlamlı bir gecede bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.


Londra Büyükelçisi Akın Alptuna, eşi BTKD Onursal Başkanı Esin Alptuna, Başkonsolos Bahadır Kaleli ve eşi Müsteşar Serra Kaleli, Konsolos Şener Cebeci,  Askeri Ataşe Albay Muhittin Elgin, Yarbay Mustafa Gönel ve eşi, Calışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Ayşegül Yeşildaglar, Ingiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam,  Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Akmen Sırrı, FIWAL Başkanı Lady King Norton’un n katıldığı baloda, ayrıca İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği ile Kıbrıs Türk Kadınlar Yardım Derneği temsilcileri de hazır bulundu.


Sanatçı Yılmaz Morgül’ün, Türk bayrağının bulunduğu sahnede söylediği klasik ve günümüzün sevilen parçalarından oluşan konseri, izleyicilere uzun zaman unutamayacakları anlar yaşattı…


İki kere kıyafet değiştiren sanatçı, programının ikinci yarısında masalara çıkarak, konukları coşturdu.. Zengin ikramiyelerle dolu piyango çekilisinden sonra, Yılmaz Morgül, ünlü sanatçı  Ismail Acar , Rus Prenses Maria ‘nın tabloları , Istanbul,Antalya ve Kuzey Kıbrıs’da tatil ve çeşitli armağanları  açık artırma ile satışa sundu.. Fiyatların artmasında rol oynayan sanatçı, esprili konuşmaları ile gecenin geç saatlere kadar sürmesini sağladı..
———————-

800050cookie-checkŞehit ailelerine rekor bağış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.