Şehit asker sayısı 7 oldu

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, şu hususlara yer verildi:

”Bugün saat 15.20 sularında; Tokat ili Reşadiye ilçesi, Sazak mevkisinde yol kontrol görevi yapan askeri araca, teröristler tarafından açılan ateş sonucu, araçta bulunan 1 Uzman Jandarma Çavuş, 1 Jandarma Onbaşı ve 5 Jandarma er olmak üzere 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 Uzman Jandarma Çavuş ve 2 Jandarma er yaralanmıştır. Yaralı personel, Tokat ve Reşadiye Devlet hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.

Olayın meydana geldiği bölgeye ilave kuvvetler sevk edilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

Şehitlerimize Tanrıdan rahmet, değerli ailelerine, silah arkadaşlarına ve Yüce Milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Şehit olan veyaralı askerlerin kimlikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Sazak köyü yakınlarda “terörist”lerce pusuya düşürülen askerlerden uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca’nın (Hatay) şehit olduğu öğrenildi.

Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel’in yaralandığı belirtildi.

GÜL: SALDIRIYI ŞİDDETLE TELİN EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tokat’taki saldırıyla ilgili, ”Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Tokat’taki terörist saldırıda askerlerin şehit olması nedeniyle mesaj yayımladığı belirtildi. Gül, mesajında şunları kaydetti:

”Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda askerlerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum. Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, olayın ardından Vali Şerif Yılmaz’ı telefonla arayarak, saldırının meydana geliş şekli ile şehit ve yaralı askerlere ilişkin bilgi aldı.

ERDOĞAN, ATALAY’I ARADI

Washington’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı arayarak bilgi aldı.
Erdoğan, Bakan Atalay’dan ”olayın sorumlularının bulunması için tüm imkanların seferber edilmesini” istedi.

ATALAY: HAK ETTİKLERİ CEZAYA ÇARPTIRILACAKLAR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tokat’taki terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin güvenlik güçlerince en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edileceklerini ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını bildirdi.

Atalay, açıklamasında şunları kaydetti:

”Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terörist grubun yakalanmasına yönelik bölgede operasyonlar başlatılmıştır. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu hain saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için güvenlik görevlilerimizin operasyonları devam etmektedir.

Saldırıyı gerçekleştirenler güvenlik kuvvetlerimiz tarafından en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilecekler ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu saldırı sonucunda görevi başında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, silah arkadaşlarına, aziz milletimize ve kederli ailesine sabır ve baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

ARINÇ: ŞİDDETLE LANETLİYORUM

Başbakan Vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tokat’taki saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Bu alçakça saldırıyı nefretle, şiddetle lanetliyorum” dedi.

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, “Acımız büyük, başımız sağ olsun, tüm Türk Milleti’nin başı sağ olsun” dedi.
Erdem, saldırının olduğu bölgede sisin etkili olduğunun söylendiğinin belirtilmesi üzerine ise ilçe merkezinde gün içinde hafif yağışlı bir havanın etkili olduğunu, dağlık bölgelerde ise sis olabileceğini söyledi.

Bu arada Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), 7 askerin şehit edilmesinin ertesinde ”herhangi bir kutlama yapılmasının son derece yersiz ve anlamsız olduğu” değerlendirmesiyle yarınki kuruluş yıl dönümü kokteylini iptal etti.

REŞADİYE’DEKİ SALDIRILAR

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, pusu sonucu bugün 7 askerin şehit olduğu Sazak köyü kırsalında, 1997 yılında da terörist saldırısı yaşandı. Sazak köyü kırsal kesiminde 14 Ekim 1997 tarihinde görevden dönen güvenlik güçleri, saat 18.30 sıralarında, bir grup teröristin saldırısına uğramış, saldırıda Astsubay Çavuş Kani Çağlak, erler Serdar Eraydın, Serhat Göksel ve Nurettin Sevinç şehit olmuştu. Terörist saldırıda 3 asker de yaralanmıştı.

Sazak Köyü yakınında 12 Temmuz 2001 tarihinde sürdürülen operasyonda da terör örgütü TKP-ML TİKKO üyesi bir kişi silahıyla birlikte ölü ele geçirilmişti.

1226060cookie-checkŞehit asker sayısı 7 oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.