Şehit olanların ödülü: 72 bakire

Fursan Muhammed Enformasyon Grubu’nun 15 Ağustos tarihinde yayınladığı video, küresel terör izleme grubu SITE Intelligence tarafından İngilizceye de tercüme edildi.
Taliban’ın alt kolu olan örgüt internette yayınladığı videoyla Türk ve Kürtleri cihada çağırdı. Örgüt videoda 2007 ve 2010 yılları arasında Afganistan’da ölen Türkleri de fotoğraflarıyla andı

“Sözünde Duranlar III” adlı 50 dakikalık videoda ABD’nin insansız hava araçlarının saldırılarında ölen Şamil Mustafa Uykız (Yalova), Faris Osman Işık (Konya), Beytullah Bahri Şeker (Siirt), Mahmud Harun Demirhan (Adıyaman), Abdullatif Serkan Yurteri (Konya), İkrime İsmail Sarukaya (Elazığ) ve Bilal Seyfullah Sevim’in (Erzincan) hayat hikayeleri ve nasıl cihada katıldıkları anlatılıyor.

TÜRKİYE’YE ÇAĞRI

Videonun son bölümünde örgüt lideri Siracüddin Hakkani’nin üst düzey yardımcısı olan ve Paktika eyaletinin gölge valisi gibi hareket eden Mevlevi Sangin Zadran, Türkiye’ye çağrı yapıyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre Zadran, “Bizler Afgan Talibanı olarak ABD, NATO ve işbirlikçi mürtedler karşısında onların oyunlarının ve ne istediklerinin bilincinde olarak cihadımıza devam ediyoruz. Eğer cihadımız olmasaydı şüphesiz ki onlar Afgan halkını yok edeceklerdi. Lakin bizler devam eden bu cihat sayesinde dinimizi ve ahlakımızı muhafaza ediyoruz. Aramızdaki binlerce kilometre, meşakkatler ve külfetlere rağmen bize destek veren Türk ve Kürt kardeşlerimiz İslam bayrağını yüceltmek için ülkemize geldiler. Ve onlar ailelerini, işlerini ve rahat yaşamlarını bu yola feda ettiler. Bizler sizleri de mallarınızla ve canlarınızla cihada çağırıyoruz” diyor.

Türkleri “oturmak ve Batı’nın rahatlığının keyfini sürmekle” suçlayan Zardan, “Müslümanız demiyor musunuz? Müslümanlar toplandı Siz hâlâ oturuyorsunuz. İslam’ı korumak için Afganistan’a gelmek lazım” diyor. Videoda “şehitliğin bir ayrıcalık; mutluluk, ödül, kurtuluş kaynağı olduğu” belirtiliyor. Öldükten sonra “cennet, doğa, gökkuşağı, Allah ile birlikte olma ve 72 bakire” vadediliyor. Videonun sonunda ise “Türkiye doğusuyla batısıyla cihada koşuyor. Geçmişte İslam’ı ve Müslümanları korumasıyla ün yapmış Türkiye halkı şanlı ecdadının izinde. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arnavutu ile Haçlılara karşı savaşta ön safhada” mesajı yer alıyor.

KÜRTLERE SESLENİLMESİ İLGİNÇ

Bununla birlikte videoda dikkat çeken ve daha önceki benzerlerinde olmayan bir detay din kardeşliğine vurgu yapılarak Kürtlere Türklerle birlikte cihada katılma çağrısı yapılmış olması.

Uzmanlar Kürt cihatçıların Afganistan’da çok fazla olmadığını, sadece Irak’ta faaliyet gösteren birkaç küçük grup olduğunu belirtiyor. Bunların arasında da özellikle Selefi Ensar el İslam örgütüne bağlı Kürdistan Tugayları öne çıkıyor.

1355040cookie-checkŞehit olanların ödülü: 72 bakire

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.