Şehit savcıya törenle veda edildi

Törende, Kiraz’ın babası Muhammet Hakkı Kiraz, taziyeleri kabul etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende, Kiraz’ın öz geçmişi okundu.

Hakim, savcı ve avukatların cübbeleriyle yer aldığı tören, adliye personeli ve vatandaşlar tarafından binanın iç kısmındaki balkonlardan ve boşluklardan izlendi.

Törende savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Muhammet Hakkı Kiraz, şunları söyledi:

“Vallahi ben sakindim. ‘Allah’tan geldi’ dedim. ‘Takdiri ilahidir, kaderimizde bu vardı’ dedim. Oğlum bunu hak etmemişti ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Biz inanan insanlarız. Hamdolsun gayrimeşru bir yolda değil, namusuyla alnının akıyla, şerefiyle, haysiyetiyle, onuruyla, görevinin başında takdiri ilahi oldu. Ben memnunum, şükrediyorum. Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum.”

Baba Kiraz, “Siz dün oğlunuzla görüşebildiniz mi?” sorusuna “Görüşemedim” yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, törende yaptığı konuşmada, saldırıyı kınayıp, lanetlediklerini belirterek, “Devam eden bir soruşturmanın gerekçe gösterilmesi, bu alçak saldırının buna dayandırılması, asla kabul edilemez. Öldürme, zarar verme, yıkma gibi yollar, hangi amaç için olursa olsun yanlıştır, kötüdür alçakçadır” dedi.

Terörün ahlakı olmaz” diyen İpek, “Psikolojik sorunlar içerisinde yaşadıkları toplumla bir bağı olmayan bu marjinal sapkınlar, toplumun tedaviye muhtaç kesimleridir. Bu sapkın alçaklar, aziz milletimizle bağ kurmayı beceremedikleri için şiddet ve terör yolunu seçmektedirler” diye konuştu.

Kenan İpek, şöyle konuştu:

“Bu durumda herkes haddini bilecek. 5 bin yıllık devlet geleneği olan Türk milleti, 3-5 aşağılık terörist saldırısına göz yumacak değildir.

Teröre karşı tek vücut olmanın zamanıdır. ‘Hepimiz Mehmet Selimiz’ demenin zamanıdır. Sağduyulu ve sorumlu davranmanın zamanıdır.

Tarih boyunca bu millete musallat olan ne kadar hain, ne kadar alçak, ne kadar sahtekar varsa, hepsinin defteri dürülmüş, hadleri bildirilmiş, cezaları verilmiştir. Bu alçak saldırılar üzerinde hesap yapanlar, mesaj vermeye çalışanlar, huzuru bozmak isteyenler de hesap verecek.”

Törene, Kiraz’ın babası Muhammet Hakkı Kiraz’ın yanı sıra aynı adliyede hakim olarak görev yapan eşi Yasemin Kiraz ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

1449070cookie-checkŞehit savcıya törenle veda edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.