Şehitler anıldı, Çanakkale zaferi kutlandı

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen ilk törende, hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile diğer yetkililer, Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.


Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Törenlere 18 Mart Stadı’nda yapılacak kutlamalarla devam edildi.


Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, altın madalya takılan Türk Bayrağı göndere çekildi.


Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, yaptığı konuşmada, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Gelibolu Kara Muharebeleri’nin Türk ordusu tarafından olağanüstü başarıyla yönetilen savaşlar olarak tarihe geçtiğine dikkati çekti.


Cumhurbaşkanı Gül: “Çanakkale’de binlerce şehit verilerek yapılan mücadele, Türk milletinin mukaddes vatanına, şehitlerinin ve gazilerinin emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağının göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin sahipliğinde sonsuza kadar yükselecek, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşacaktır.”


TBMM Başkanı Toptan: “Çanakkale Zaferi’nin arkasında; milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlük ve bağımsızlığına olan inancı yatmaktadır”


Başbakan Erdoğan: “Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’na ve nihayetinde Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır”


Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt: “Aziz şehitlerimizin sergilediği kahramanlıklar, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun vazgeçilmez dinamiği olan Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehditle mücadelede bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir”


CHP Genel Başkanı Baykal: “Çanakkale zaferi de kurtuluş savaşı da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadele ile kazanıldı”


MHP Genel Başkanı Bahçeli: ”Ne üzücüdür ki içinde bulunduğumuz zaman diliminde, milletimize yönelik tehditlerde azalma olmamış, aksine kaygı verici bir artış yaşanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz, varlığını devam ettirebilmek için şehitler vermekte, buna karşılık vatanımızın dirliğinden rahatsızlık duyan odaklar ihanet tohumlarını fütursuzca saçmaktadırlar”

1056870cookie-checkŞehitler anıldı, Çanakkale zaferi kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.