Şehitler Londra’da da anıldı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Savaşı’nın 91’nci yıldönümü İngiltere’de kutlandı. Çanakkale Savaşı’nda şehit olan havacı Türk askerleri Londra’nın güneyindeki ‘Brookwood Türk Hava Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle anıldı. Törene, Türkiye’nin Londra Elçi Müsteşarı Atılay Ersan, Hava Ateşesi Kurmay Binbaşı Emin Mert, Silahlı Kuvvetler Ateşesi Kurmay Albay Gürsel Yüz, Deniz Ateşesi Kurmay Albay Alp Kenanoğlu ve KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan katıldı.


Brookwood Hava Şehitliği’nde yatan 15 Türk askerinin anısına törende bir dikakalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göklere çekildiği tören şehitlerimizin mezarlarına çelenk bırakılmasıyla son buldu.


Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye’nin Londra Elçi Müsteşarı Atılay Ersan bugün sadece Londra’da değil dünyanın her noktasında vatan için kan dökmüş şehitlerin saygıyla anıldığını belirterek, ‘ Brookwood da yatan 15 havacı şehitimizin yanı sıra medeni istirahatleri nerede olursa olsun, gerek Türkiye, gerek Yavru Vatan için canlarını feda etmiş olan Türk şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, onları rahmetle anıyoruz’ dedi.


Türkiye’nin Londra Hava Ateşesi, Kurmay Binbaşı Emin Mert ise Çanakkale Savaşı’nın gerek Türkiye gerekse tüm dünya devletleri için son derece önemli bir savaş olduğuna değindi. Mert, ‘ Çanakkale Savaşı ulusca yerniden doğuşun başlangıcıdır. Çanakkale dünyadaki güç dengelerinni ve olayların akışının tümüyle değiştiği ve hatta bazı toplulukların ulus olma bilincine erişerek geçmişlerini sorguladıkları bir süreçtir’ dedi.


Türk askerinni Çanakkale Savaşı ndaki vatanperverliğine övgüler yağdıran Mert, ‘ Çanakkale aynı zamanda Türk harp sanatının ve Türk askerinin mertliğinin tüm dünyaya sergilendiği bir resitaldir’ dedi.


Mert, vatan uğrna hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anarak, ‘ Biliniz ki dünya var oldukça bu ilkeleri kendisine amaç edinmiş olan Türk milleti ve onun bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de kendisini yıkmaya yeltenecek her türlü düşmana karşı dimdik ayakta, görevinin bilincinde, Atatürk ilke ve ınkılaplarının takipçisi ve savunucusu olarak bu kutsal göreve ilelebet devam edcektir. Bugün yüksek ruhlarınız sevinsin.Bilin ki ulusal ve manevi gücümüz yeni sürgünlerle sonsuza değin kökleşmeye devam edecektir. Manevi huzurlarınıda saygı ve şükranla eğiliyorum. Ruhlarınız şaad olsun’ dedi.

789190cookie-checkŞehitler Londra’da da anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.