Einstein anılıyor

Musevi kökenli Alman bilim adamı Albert Einstein, 18 Nisan 1955 de 76 yaşında yaşamını yitirmişti. Albert Einstein, 1905’te yayınladığı,devrim niteliğindeki ilk makalesi ile ışığın hem dalga, hem de parçacık olarak hareket ettiğini öne sürmüş ve bilim dünyasını alt üst etmişti.

Atom ve moleküllerin varlığını teorik olarak kanıtlayan Einstein, zaman ve uzayın mutlak değerler olmadığını, bu kavramların gözlemciye bağlı olarak izafi olduğunu gösteren “İzafiyet teorisiyle ” 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü kazandı.

E=mc2 formülünü ortaya atan ve enerjiyle kütle arasındaki bağlantıyı ortaya koyarak, nükleer bomba yapımına kapı aralayan Einstein, atom bombasının insanlığın sonu olacağını söyleyerek buna karşı çıkmıştı.

Adı bilim insanının kendini sorgulaması, atom korkusu, Nazi zülmü, Yahudi diasporası gibi kavramlarla anılan Einstein, tüm zamanların en tanınmış ve pop kültür tarafından en çok kullanılan bilim figürü oldu.

Einstein ölümünden onlarca yıl sonra bile bilimsel çalışmalara katkı yapmayı sürdürüyor. Efsanevi bilim adamının ölümünden sonra saklanan beyni, bilimadamlarının çalışma konuları arasında.

1103910cookie-checkEinstein anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.