Eğitimcilerden gece…

Öğretmen Evi çatısında biraraya gelen Educators Forum 6 Mart cumartesi akşamı saat 18-23 arasında “89 Ridley Rd. London E8 2NH” adresindeki İAKM-Cemevi salonunda gerçekleştiği geceye eğitimciler ve sanatçılar ile 200’e yakın konuk katıldı.

Bu geceden elde edilen gelirin Eğitimciler Forumu tarafından hazırlanan “GCSE’den Universiteye” ve “Turkish A Level Book” başlıklı kitapların basımı için kullanılacağı açıklandı.

Gecenin önemini anlatan açılış konuşmalarında Eğitimciler Forumu’nun Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türklerin eğitim karşılaştıkları engelleri aşmak için oluşturulduğu belirtilerek, yapılan çalışmalara toplumun destek vermesinin önemine değinildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde de, Hasret Saz Okulu Öğrencileri, Genco, Hüseyin ve Ozan üçlüsünden müzik dinletisi, Anatolia ve Nihavent grupları, Özcan Dursun ve sürpriz sanatçılar sahneye çıktı. Ayrıca programda şiir dinletisi ve sinevizyon gösterisi de yer aldı.

Eğitimciler Forumu Başkanı Neşe Kalkan geceye katkısı bulunanlara teşekkür ederek, eğitim için ilk kez yapılan bir etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Kalkan etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Geceye gösterilen ilgi toplumumuzun eğitime önem verdiğini de gösteriyor. Toplumumuzun eğitim için yapılan her türlü olumlu çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu gördük. Ayrıca başta Hackney ve Islington olmak üzere Haringey, Güney Londra, City ve Islington ile Londra dışındaki okullarda görev yapan eğitimcilerin gelmesi gecenin önemini artırdı… Eğitim için başka etkinliklerde tekrar biraraya gelmek istiyoruz…”

GECEDEN FOTOĞRAFLAR:

830210cookie-checkEğitimcilerden gece…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.