Eğitime destek için kermes

13 Aralık, Pazar günü, saat 13.00 – 17.00 arasında “297 Chase Side, London N14 5PP” adresindeki St Andrew’s Church Hall da, (Piccadilly hattı üzerindeki Southgate Underground Station’a 5 dk yürüme mesafesindeki Asda süpermarketin yanında) gerçekleşecek olan kermeste el emeği Türk işi süs ve hediyelik esyalar, tekstil ev aksesuarları, tanınmış markalardan erkek ve kadın giyim eşyaları, takı ve imitasyon ziynet eşyaları ve yılbaşı hediyeleri, kitap ve CD’ler, hakiki Türk yemekleri, tatlıları ve hamur işleri satışa sunulacak.

GELİRİ EĞİTİME

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleşecek olan kermesin geliri BTKD eğitim çalışmalarını destekleme kampanyası çerçevesinde kullanılacak.

Kermes gelirinin bir kısmının bağışlanacağı Bigadiç Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (BİKEV), Balıkesir’de faaliyet gösteren çağdaş bir kız öğrenci yurdu olan Rüştü Koray Kız Öğrenci Yurdu’nu okumalarına olanak sağlamak üzere köy kızlarının hizmetine sunduğu açıklandı. Vakıf, öğrencilerin barınma, beslenme ve giysi gibi temel ihtiyaçlarını ücretsiz olarak sağlıyor.

BTKD Başkanı Servet Hassan “Dernek olarak gelecek nesli yetiştirecek kızlarımızın eğitim ve öğretimine büyük önem veriyoruz. Aynı hassasiyeti taşıyan vatandaş ve soydaşlarımızın kermesimize katılarak eğitim kampanyamıza destek olacağınıza inanıyoruz. Kermese özellikle Türk toplumu dışından katılım olmasını sağlayacak girişimler memnnuniyetle karşılanacaktır” dedi.

827940cookie-checkEğitime destek için kermes

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.