Çek elini Bush!

ABD Başkanı George Bush ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, bugün (24.02.2005) Slovakya’nın Başkenti Bratislava’da biraraya gelecek.

Zirvede, “Nükleer terör tehdidine karşı ortak güvenlik” konusunda anlaşmaya varılması bekleniyor.

Washington Post gazetesinin haberine göre, yapılacak anlaşmanın, Rus nükleer tesislerinde güvenliğin artırılması, nükleer ve radyolojik terör saldırılarına karşı acil müdahale geliştirilmesi için birlikte çalışmasını kapsıyor.

Habere göre anlaşma, Washington ve Moskova’nın, diğer ülkelerdeki araştırma reaktörlerinde, silah üretiminde kullanılabilecek zenginleştirilmiş uranyumun yerine yeni bir plan geliştirilmesini de öngörüyor.

İki liderin ayrıca omuzdan atılan füzelerin yayılmasının önlenmesi anlaşmasını da imzalaması bekleniyor.

BUSH’UN AYIBI
Bu arada Slovakya’ya gelen George Bush, Bratislava’da Slovak protokol kuralını çiğnedi.

Bush’un, kendisini karşılayan Slovakya Devlet Başkanı ve diğer yetkililerin ellerini sıkarken, siyah deri eldivenlerini çıkarmaması Slovakları şaşırttı. 
 
Slovak davranış ve protokol kuralları uzmanı Deana Lutherova, Amerikan başkanının eşi Laura Bush’un da eldivenlerini çıkarmadığına dikkati çekerek, bunun ülkesinde duyulmamış bir şey olduğunu söyledi.

Lutherova, Çek haber ajansı CTK’ye yaptığı açıklamada, ”Bunun ABD’de olağan olup olmadığını bilmiyorum, ancak bizim ülkemizde olağan değil. Onlar (başkan ve eşi) Orta Avrupa’nın alışkanlıkları hakkında bilgilendirilmemiş olabilirler” dedi.

 

1099800cookie-checkÇek elini Bush!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.