Şeker vücutta gizli seyredebilir

Diyabet hastalığının erken teşhis edilmediği zaman böbrek yetmezliği, kalp krizi ve beyin felci gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği bildirildi. 


Türk Diyabet Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hulusi Köker, günümüzde insan sağlığını tehdit eden en önemli hastalıklardan biri olan diyabetin teşhisi kolay ve ilaçla tedavisi mümkün olan hastalık olduğunu, ancak hastalığın bilinçsizlik nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti. 


Pankreasın salgıladığı insülünün vücutta kullanılamaması nedeniyle diyabet hastalığının ortaya çıktığını bildiren Köker, hastalığın, doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabileceğine dikkati çekti. 


Hastalığın yaşlı insanlarda ve şişmanlarda daha çok görüldüğünü ifade eden Köker, erken teşhis edilen diyabet hastalığının ilaçla tedavisinin mümkün olduğunu vurguladı. 


Hastalığın yıllar boyu vücutta gizli seyredebildiğini kaydeden Köker, şunları söyledi: 


”Diyabet hastalığı, vücutta insülün salgılanmaması veya insülünün kullanılamaması nedeniyle damarların (Endotel) denilen astarını çürütür ve damar tıkanıklıklarına yol açar. Hastalık vücutta 10 yıl süreyle gizli seyredebilir. Bu sürede hiçbir belirtisi olmadığı için teşhis edilemeyebilir. Zamanında teşhis edilmediği için tedavinin güçleştiği durumlarda diyabet, böbrek yetmezliği, kalp krizi ve beyin felci gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.”

722080cookie-checkŞeker vücutta gizli seyredebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.