Ekşi: Nokta baskını düşündürücü

Oktay Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, “Nokta” adlı haftalık siyasi derginin ofisinde polisin inceleme yaptığını hatırlattı.


Nokta dergisinin bir süredir yayınladığı, kamuoyunu hayli meşgul eden haberler nedeniyle dikkati çektiğini ifade eden Ekşi, “Bu haberlerin birilerini rahatsız etmesi de hem anlaşılabilecek hem de beklenebilecek bir durumdur” dedi.


“Şimdi askeri savcılıktan kaynaklandığı bildirilen bir emirle Nokta dergisinin merkez ofisine baskın yapılması, bu ülke gerçeklerini iyi bilen herkes için düşündürücüdür. Çünkü bu baskının sadece sözüyle değil özüyle de yasalara uygun olması gerekir. Aksi halde kabul edilemez bir durum söz konusu olur” diyen Ekşi, şu görüşleri dile getirdi:


“Gerçekten, yukarıda ifade ettiğimiz gibi bu ülke gerçeklerini bilen herkes, söz konusu baskının gerisinde Nokta dergisine gözdağı verme gibi bir düşüncenin yatıp yatmadığından kuşkuludur. Biz, Basın Konseyi olarak, bu kuşkunun haksız çıkmasını diliyoruz. Ancak yapılan işlemin hukuka sadece sözüyle değil özüyle de uygun olup olmadığını irdelemeye devam edeceğimizi ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”


 


 

1041200cookie-checkEkşi: Nokta baskını düşündürücü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.