‘Çekil artık Mübarek!’ göstericileri gözaltında

Mısır Polisi’nin devlet ajansı MENA’ya yaptığı açıklamada ülke genelinde izinsiz protestolar yapan Müslüman Kardeşler Örgütü üyesi 400 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı. Mısır’da yasal gözaltında tutma süresi 15 gün bulunuyor.

Geçen Çarşamba ülke genelinde izinsiz gösterilerin yapıldığını belirten MENA, polisin gösteriyi tazyikli su ve göz yaşartıcı kullanarak dağıtmak istemesi üzerine protestocuların karşı koyduğunu ve çıkan arbadede pek çok göstericinin ve bazı polislerin yaralandığını duyurdu.

MENA’ya göre; ülkede “yasaklı olmalarına karşın hoş görüldüğü” belirtilen Müslüman Kardeşler üyesi 1.516 kişinin hapiste bulunduğu da açıklamada yer aldı.

Cumhurbaşkanı Mübarek yaklaşan cumhurbaşkanı seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağını henüz açıklamamasına karşın, ilk kez parlamentoya ikinci bir adayı gösterme hakkı tanındı. Gösteriler Mübarek’in artık çekilmesi ve ülkede demokratik açılımların yapılması amacıyla yapılıyor.

MÜBAREK’İN SALLANAN KOLTUĞU
1981 Enver Sedat suikastından bu yana Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi sıkıyönetimle idare eden Mübarek’e karşı gösteriler de giderek artıyor… Ülkedeki sıkıyönetim, demokrasi istemiyle muhalefet eden herkesi “yasadışı” Müslüman Kardeşler’den destek gördüğü savıyla yargı karşısına çıkarmaktan kaçınmıyor.

Mısır’daki sıkıyönetime karşın üç büyük kentte yüzlerce göstericiyle Mübarek aleyhine gösteri yapan Kefaya Hareketi’nin yüzlerce sempatizanı tutuklandı. Mısır güvenlik güçleri gösterilerin arkasında olduğu savıyla başlattıkları operasyonla da Müslüman Kardeşler ile ilintili olduğu savıyla toplu tutuklamalara girişti.

Kefaya Hareketi, ülkede demokratik açılım yanlısı sol, islamcı, liberal ve Nasırcı’lar için çekim alanı yaratmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER:

– Mübarek’e karşı öğrenciler de yürüdü

– Mübarek’e karşı ‘feminist aday’a fetva

– Mısır’da Mübarek’e protesto

1105470cookie-check‘Çekil artık Mübarek!’ göstericileri gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.