‘Çekil artık Müşerref!’

Cumhurbaşkanlığı süresi 15 Kasım’da dolan Müşerref’in yeniden cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim komisyonu tarafından onaylandı.
 
1999’da darbeyle iktidarı ele geçiren Müşerref aynı zamanda Genel Kurmay Başkanı olarak da görev yapıyor. Muhalefetin itirazını değerlendiren Yüksek Mahkeme de Müşerref’in başkan adayı olabileceğine karar verdi.

MUHALEFET KIZGIN

Mahkeme salonunda karar açıklanırken, muhalefet isimleri ve avukatları Müşerref’e karşı mücadeleyi sürdürecekleri yolunda açıklamalar yaparken, bazıları “Çekil, Müşerref!” şeklinde sloganlar attı. Müşerref’in yeniden başkan adayı olmasını protesto eden avukatlar, merkez seçim komisyonunun bulunduğu binaya doğru yürümek istedi. Eyleme müsaade etmeyen polis, “Müşerref Defol” diye slogan atan avukatları dağıtmak için cop ve gözyaşartıcı gaz kullandı. 20 kadar avukat gözaltına alındı. Başkent İslamabad’da bu sabah Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhinde gösteri yapan yüzlerce avukat güvenlik güçlerince dağıtıldı.

Muhalifler,Müşerref’in, önce genelkurmay başkanlığı görevini bırakmasını, ondan sonra aday olmasını istiyordu.

Müşerref ise kazanırsa üniformasını çıkaracağını açıklamıştı. Müşerref 5 yıl daha cumhurbaşkanı seçilmesi halinde genelkurmay başkanlığından istifa etme ve sivil yönetime geçişi sağlama sözü vermişti.

Pakistan’da cumhurbaşkanını halk değil, federal ve bölgesel meclisler seçiyor.

1158950cookie-check‘Çekil artık Müşerref!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.