Ekim’de 21 kadın cinayeti, 8 şüpheli kadın ölümü yaşandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından açıklanan rapora göre, ekim ayında erkekler tarafından 21 kadın öldürüldü, 8 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre ekim ayında 21 kadın cinayeti işlendi, 8 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 21 kadından 12’sinin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 9’u da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

Raporda 12 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesinin, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucu olduğu belirtilen raporda, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” denildi.

Bakanlığın kadın cinayeti verilerini açıklama sorumluluğu olduğu hatırlatılan açıklamada “Platform olarak, ihtiyacı tespit ettiğimiz 2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıklıyoruz. Verileri açıklamakla sorumlu olan Bakanlık ise kaç kadının, neden, nasıl, kim tarafından öldürüldüğünü açıklamak yerine, kadın cinayeti verilerinin yanlış hazırlandığını söyleyerek gerçekleri çarpıtıyor. İstanbul Sözleşmesi’ne göre devletin istatistikleri açıklama yükümlülüğü vardır. Kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümleri gerçekliğini açıklamakla birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi de devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için de ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

2465220cookie-checkEkim’de 21 kadın cinayeti, 8 şüpheli kadın ölümü yaşandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.