Eşkiya Hopa’ya inmiş!

HOPA’da doğup büyümüş, çocukluğunun en güzel anıları orda geçmiş biri olarak Salı günü AKP mitinginde HOPA’da yaşananlar ve sonrasında olanlar beni çılgına çevirdi diyebilirim.

Özellikle Başbakanın Hopa mitingini değerlendirdiği Trabzon’da ‘HOPA’YA EŞKİYALAR İNMİŞ DE HABERİMİZ YOKMUŞ’ yorumu öfkemi taşıran son nokta oldu.

Üstüne üstlük bir de NTV’de HOPA’daki çatışmalardan bahsedilirken o çatışmalarda hayatını kaybeden Metin ağbi için sanki tesadüfen oradan geçen biri olarak bahsedilmesi ve ölümünün de basit bir kalp kriziymiş gibi açıklanması gerçekten sinir bozucuydu.

Metin ağbi benim de doğduğum köy olan SARP’a komşu köy KEMALPŞA’da doğup büyümüş, uzun yıllar RİZE’de öğretmenlik yaptıktan sonra emeklilikte tekrar Kemalpaşa’ya yerleşmiş , memleketi için her zaman ön saflarda mücadele eden, özellikle Derelerimizin satılması ve HES’ler konusunda orada inatla direnen, tavır alan ilerici, devrimci insanlarımızdan biriydi.

Bütün bu mücadelesi ve direnci hiçe sayılarak yoldan geçen biri muamelesinde bulunmak ona hakaret ve haksızlıktır. O, o gün orada bilinçli olarak, AKP’yi ve Başbakan’ı protesto etmek için ordaydı; HES’lere ve Karadeniz’imizin yok oluş sürecine imza atanlara tepkisini göstermek için ordaydı. Basit bir kalp krizi sonucu değil çatışmada darp edildiği için öldü. Otopsi sonucu belli olmadan bu konuda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ama onun ölümünü öyle yoldan geçen sıradan bir vatandaşın kalp krizi soncu ölümü diye geçiştirilmesine izin vermeyeceğim.

Sesimi duyurabildiğim her platformda HOPA gerçeğini ve Metin ağbi gerçeğini anlatmaya devam edeceğim.

HOPA daha çok ÖDP’nin belediye seçimlerini kazanması ile ülke gündemine oturmuş bir ilçe olsa da HOPA’nın sol eğilimin hakim olduğu bir ilçe olduğunu herkes bilir. En azından Doğu Karadeniz ilçeleri bunu bilir. Yine Fındıklı, Ardeşen de öyledir.
HOPA’da orda yaşamayanların bilemeyeceği çok farklı realiteler de vardır. ÖDP’nin Belediye seçimlerini kazanmasındaki realite de farklıdır. Bunu şimdi burada tartışmayacağım. Ama bilinmesi gereken bir gerçek var ki HOPA halkı hiçbir zaman gerici bir halk olmamıştır. Her zaman aydınları, devrimcileri ile bilinmiştir.

HOPA AKP’nin korkarak girebileceği bir yerdir, nitekim bu kez de öyle olmuştur. HOPA Eşkıya’ya haddini bildirmiştir. Ama Eşkiyabaşı HOPA halkından gördüğü tepkinin öfkesi ile kendi eşkıyalığını unutmuş HOPA halkını tümden eşkıya ilan etmiştir. HOPA’YA EŞKİYA İNMİŞ DE sayın Erdoğan’ın HABERİ yokmuş…

HOPA’lılar eşkıya ise böyle eşkıyaya canımız kurban, keşke bütün memleketimizde HOPA’lılar gibi eşkıya olsa; deresini, suyunu, denizini, toprağını HOPA’lılar gibi savunsa… Başbakan gibiler de ister EŞKİYA, ister terörist ne derse dese…

Bu hakaret değil onur olur bizler için…

HOPA’lı dostlarımızı AKP’ye verdikleri bu ders için yürekten kutluyorum. Bir kez daha insanları İSTANBUL’da Taksim meydanında, Ankara’da, İzmir’de dayanışma ile birleştirdiniz; hep birlikte Hepimiz HOPA’lıyız, HOPA için buradayız diye bağırdık.

Metin ağbimizi hak ettiği şekilde onurlu bir devrimci olarak andık.

Dayanışma ve birbirimizden aldığımız güçle bu direniş burada bitmeyecek şüphesiz…

AYDINLIK GÜNLER İÇİN bir ağaç gibi hür ve tek başına bir orman gibi kardeşçesine…

1080630cookie-checkEşkiya Hopa’ya inmiş!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.