Ekolojik turizm rehberi ecoturkey.com yayında

Merkezi Londra’da bulunan Ecoturkey, Türkiye’de oldukça yeni bir kavram olan ‘etik turizm’ anlayışını teşvik etmeyi ve bilinçli turistleri Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.

Eko turistlerin yeni kılavuzu olması planlanan Ecoturkey.com’un popüler tatil destinasyonlardan uzak, Türkiye’nin zengin tarihini, kültürünü, muhteşem doğal güzelliklerini keşfetmek ve misafirperver halkını tanımak isteyen ‘sorumlu turistler’ için düzenlendiği belirtildi.

Ecoturkey.com sitesinin 5 yıllık bir alt yapı çalışması sonrasında ortaya çıktığı vurgulanarak sitede Türkiye ile ilgili genel bilgilerin yanısıra, gezi önerileri, ekolojik ve alternatif tatil paketleri ile konaklama hizmet bilgileri de yer alıyor.

ÇEVRE DOSTU TURİZM SİTESİ

Ecoturkey.com Genel Müdürü Ali Keskin, EcoTurkey’in Türkiye’nin doğal kaynaklarının sürdürülebilirliliğini güvence altına alan, aynı zamanda da yerel halkların ekonomik kalkınmasına ve turizmin getirilerinden eşit olarak faydalanmasına destek olan, ülkenin sosyal ve kültürel bütünlüklerini koruyup gözeten bir yaklaşımı ilke edindiğini söyledi.

EcoTurkey’in bu anlamda bir ilki başardığını ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkıda bulunacağını belirten Keskin, şöyle devam etti:

“Ecoturkey.com web sitesinde tanıtımı yapılan tüm turların, konaklama hizmetlerinin ve turizm kapsamı altındaki diğer hizmetlerin ‘çevre ve kültür değerlerinin devamlılığını garanti altına alan, bölge halkına maddi yarar sağlayan’ ilkelere uymasına özen göstereceğiz. Bu açıdan Türkiye’deki turizm işletmecilerini de ‘sorumlu turizmcilik’ anlayışına uymaya teşvik etmiş olacağız. Yani hem turizmcileri hem de bu hizmetleri kullanacak olan tüketiciyi bilinçlendirmek ve “sürdürülebilir turizmcilik” ilkelerine uymaya teşvik etmek istiyoruz. Bir diğer amacımız ise, Türkiye’ye daha fazla bilinçli turist çekmek. Türkiye olağanüstü güzelliklikleri, tarihi değerleri ve kültürel farklılıklarıyla büyük bir turizm potansiyeli taşıyor. Ancak bu güne kadar bilinçsiz turizmcilik anlayışı ve kısa dönemli hesaplar yüzünden bu potansiyel yeterince kullanılamadı.”

Ecoturkey.com Genel Müdürü Ali Keskin, “Eko turizmde daha çok gezgin ve daha çok kaşif vardır” dedi.

İLGİDEN MEMNUN

Keskin Ecoturkey.com’a ilgiden memnun olduğunu vurgulayarak, “Bizim benimsediğimiz ‘1992 Rio Çevre Zirvesi’nde sürdürülebilir bir dünya ve çevre için ortaya konulan kriterleri’ne iş ortaklarımızın da uymasını teşvik ediyoruz… EcoTurkey’de kitle turizmi değil ‘Sürdürülebilir Turizm’, turist değil ekoturist vardır. ‘Ekoturist’ dediğimiz ise çevresine, doğaya saygılıdır, kültürü ve insanı keşfeder. Yani Ekoturizmde daha çok gezgin ve daha çok kaşif vardır. İşte bu yüzden ekoturizm, ekoturist ve EcoTurkey!” diye konuştu.

ULUSLARARASI İŞ ORTAKLARI

Keskin, Ecoturkey’in konusunda uluslararası üne sahip Sustainable Travel International ve The International Eco Tourism Society’nin üyesi olduğunu belirterek, birlikte çalıştığı kurumlar ve firmalar arasında Dünyanın saygın çevre koruma kurumu olan Climate Care, İngiltere’nin en tanınmış doğa koruma kuruluşlarından biri olan RSPB, Imaginative Traveller, Gap Adventure ve British Airways bulunduğunu da sözlerine ekledi.

DOĞAYLA İLGİLİ “YOK” YOK

Ecoturkey.com’da başta Doğa ve macera turları, Trekking, dağ ve kaya tırmanışı, kayaking ve rafting, yamaç paraşütçülüğü bisiklet turları, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği, kültür turları, mavi yolculuk, aile tatilleri, hafta sonu tatilleri, sağlık ve termal tatilleri, yoga tatilleri, kış tatilleri, lüks tatiller, gönüllü çalışma gibi tatil seçenekleri olmak üzere, butik oteller, oteller, kamplar, ekolojik çiftlikler, mağara otelleri yer alıyor.

Türkiye ile ilgili bilgilerin yer aldığı sitede ayrıca, uçak bileti, seyahat sigortası, havaalanı otoparkı, tren ve otobüs bileti, oto kiralama, karbon ofset gibi servisler de bulunuyor.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: http://www.ecoturkey.com/

773880cookie-checkEkolojik turizm rehberi ecoturkey.com yayında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.