Ekonomi Dergisi’ne ‘En iyi’ ödülü

Yayın hayatında 6. ayını dolduran ‘Ekonomi Dergisi’ Hackney Belediyesi’nin ‘2005 yılı en iyi etnik işyeri’ ödülünü aldı. ‘Mayor’s Business Excellence Awards’ adı altında düzenlenen yarışmada başvuruları değerlendirmeye alınan onlarca firma arasında ödüle layık görülen firmalara ödülleri Hackney’deki 291 Gallery’de düzenlenen törenle dağıtıldı.


BBC’de yaptığı ‘Apprentice’ isimli programla tanınan ve İngiltere’nin en zengin işadamları arasında yer alan,  Sir Alan Sugar’ın da katıldığı gecenin açış konuşmasını yapan Hackney Belediye Başkanı Jules Pipe, lokal işyerleri ve girişimcileri desteklemek amacıyla başlattıkları organizasyonun, aralarında belediyenin de yer aldığı Hackney Enterprise Network isimli oluşum tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı.


Hackney ekonomisinin itici gücünü oluşturan küçük-orta ölçekli işyeri ve girişimcilerin, bölgeye dinamizm kazandırdığını belirten Jules Pipe, yarışma ile yeni iş alanları yaratan girişimcileri teşvik etmeyi amaçladıklarını kaydetti.


ÖDÜL TÖRENİ


Bu yıl ilk kez düzenlenen  ‘Mayor’s Business Excellence Awards’ yarışmasında, toplam 7 ayrı dalda Hackney bölgesinde faaliyet gösteren en iyi işyeri ve girişimciler belirlendi.  Hackney Co-Operative Developments, Mazorca Projects, HSBC ve Natwest Bank’tan temsilcilerin yer aldığı bir panel tarafından değerlendirilen aday başvuruları yaklaşık 2 ay süren değerlendirmelerin ardından sonuçlandırıldı.


Ödüller 17 Kasım akşamı gerçekleşen ve 150’yi aşkın davetlinin katıldığı bir törenle sahiplerine dağıtıldı.  Ödül komitesi, Türkçe konuşan işyeri sahipleri ile girişimcilere yönelik yayın yapan Ekonomi Dergisi’ni ‘En iyi Etnik İşyeri’ ödülüne layık görürken, derginin sahipleri Timur Ekingen ve Ayşen İpek ödüllerini Hackney Belediye Başkanı Jules Pipe’tan aldı. Belediye Başkanı Pipe, Londra’nın en kozmopolit bölgelerinden birisi olan Hackney’in, çeşitli etnik azınlıklardan gelen çok sayıda yerleşimci ve girişimciye ev sahipliği yaptığını vurguladı.


Hackney’in bu yönü ile gurur duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı, Ekonomi Dergisi’nin, Hackney ve komşu belediyelerde yaşayan ve sayıları binlerle ifade edilen Türkçe konuşan girişimci için bir ilk olma özelliği taşıdığını aktardı.


Geceye TC Londra Başkonsolosluğu Çalışma Ateşeliği’ne atanan Ayşe Yeşildağ’da katıldı. 

785360cookie-checkEkonomi Dergisi’ne ‘En iyi’ ödülü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.