Ekonomist Muratoğlu’ndan yeni programla ilgili açıklama

Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu Yeni Ekonomi Programı’nı değerlendirdi.

Murat Muratoğlu programın beklentileri karşılamadığını ifade ederken, “Disiplin temalı program 27 dakika geç başladı 28 dakika sürdü” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizi atlatmasını sağlayacak en önemli değişiklik Orta Vadeli Program’ın adının Yeni Ekonomi Programı olmasıydı. Başka da bir numara çıkmadı!

“Disiplin” temalı program 27 dakika geç başladı 28 dakika sürdü! Senin disiplinin buysa kim, hangi sermaye senin ekonomik programına nasıl güvensin?

Hatırlayalım… Geçen yıl açıklanan programa göre; Dolar kuru ortalaması 2018 yılında 3,73 lira, 2019 yılında 3,92 lira, 2020 yılında 4,02 olacaktı! Yönetin geçen yıldan farklı mı? Hayır aynı! ne bekliyorsunuz?

Closeby ReklamStore
Lakin tahminlerden, istatistiklerden ve temennilerden başka da bir şey anlatmadı. “Nasıl” sorusu hiç cevaplanmadı.

Kısa vadede ne yapılacağı hiç anlatılmadı. Sanki orta vadeli değil de 50 yıllık plan yapıldı. Çözüm değil geleceğe yönelik planlar açıklandı.

Olayı özetleyeyim… “Düşündük düşündük, orta vadede nasıl yaparız bizde bulamadık” diyemediler. “Anlattığım gibi” “net bir şekilde görüldüğü gibi” ve “burası çok önemli” dediler… Ve gittiler!

Buyurun size Yeni Türkiye’nin Yeni Ekonomi Programı…

2228210cookie-checkEkonomist Muratoğlu’ndan yeni programla ilgili açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.