Eksik 1 Mayıs’ta Londra’da

Sanatçı kimliği kadar toplumsal gelişmeler karşısında ki tavrı ile de Londra’da yaşayan Türk ve Kürt toplumlarının yakından tanıdığı Barış Atay’ın yönetmenliğini yaptığı Eksik, senaryosu kadar oyuncu kadrosu ile de öne çıkıyor.

Edmonton’daki Lee Valley Odeon sinemasında 1 Mayıs’tan itibaren gösterime girecek olan Eksik, 1980 darbesinin yol açtığı toplumsal yıkıma, darbe nedeniyle parçalanmış bir ailenin 30 yıllık ayrılığı üzerinden ışık tutuyor. Aradan geçen 35 yıla rağmen 12 Eylül darbesinin yol açtığı toplumsal yıkımın hala devam eden etkilerini, beyaz perdeye taşıyan Eksik’in senrayosu Mehmet Kala ve Şeref Nokta’ya ait

Bir Barikat Film yapımı olan ‘Eksik’in başrollerini Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım ve Toprak Sağlam paylaşıyor. Çekimleri Antakya’da gerçekleştirilen filmin müzikleri Uğur Ateş ve Saki Çimen tarafından bestelendi.

İngiltere’ye 80’li yılların sonu ve 90’li yılların başında yoğun olarak göç eden çok sayıda Türk ve Kürt’ü de mülteci konumuna düşüren 12 Eylül’ün eksilttiği hayatlar Eksik ile bir kez daha sorgulanacak.

Eksik 1 Mayıs’tan itibaren Lee Valley Odeon sinemasında, gösterimler için ayrıntılı bilgi ve biletleri sinemanın internet sitesinden temin edebilirsiniz.

854290cookie-checkEksik 1 Mayıs’ta Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.