El bombacı teğmene 9 yıl

8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme önce müdahil avukat özgür Murat Büyük’ün esasa ait talebini dinledi.

Ardından, savcının esasa ait mütalaasını istedi. Savcı iddianameye göre cezalandırılma talep etti. Daha sonra sanık avukatı Behiç Cantürk’ün esasa ait savunması dinlendi. Teğmen Tümer’in son sözlerini de dinleyen Mahkeme, müzakere için ara verdi. Yaklaşık iki saat süren müzakerenin ardından kararını açıkladı.

Mahkeme sanık Tümer’e bilinçli taksirle birden fazla adamın ölümüne sebep olmak suçundan 8 yıl hapis kararı verdi.
İlgili kanun uyarınca bunu üç yıl artırarak 11 yıla çıkardı. Mahkeme daha sonra cezanın 6’da birini indirerek, Teğmen Tümer’e 9 yıl iki ay hapis cezası verdi.

KARARI TEMYİZ ETTİK

Müdahil avukat Özgür Murat Büyük, ”Bu kararı temyiz ettik. Bu kararın bozulması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Avukat Büyük, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme sonucunda daha ağır ceza beklediklerini söyledi.

Sanık teğmenin, ”kasıtlı davranışı yüzünden 4 insanın öldüğünü” savunan Büyük, ”Bize göre burada bilinçli taksir yok. Mahkeme, bilinçli taksirin olduğuna karar verdi. Bu nedenle önce 8 yıl ceza verdi. Sonra 11 yıla çıkardı. İyi hal nedeniyle 9 yıl 2 aya düşürdü. Biz bu kararı temyiz ettik. Dilekçemizi verdik. Bu kararın bozulması için elimizden geleni yapacağız. Sonuçta 4 tane insanın ailesi var geride kalan… Acılarımızı hafifletmiyor” dedi.

Şehit Piyade Onbaşı İbrahim Öztürk’ün babası Hacı Öztürk ise karardan kesinlikle memnun olmadığını belirterek, ”4 tane şehidin olmasına karşılık ömür boyu hapis bekliyordum” dedi.

Şehit Piyade Çavuş İbrahim Yaman’ın annesi Nuriye Yaman da ”Bu kadar ucuz mu imiş askerlerin şehit olması? Biz bunu vatani görevine teslim ettik. Ben verilen cezayı hiç uygun bulmuyorum” diye konuştu.

Şehit Piyade Er Mesut Bulut’un babası Sinan Bulut da cezayla her şehit için teğmenin yaklaşık 2 yıl ceza aldığını söyledi.

1224450cookie-checkEl bombacı teğmene 9 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.