El Kaide hücresi Erdoğan’ı izliyordu

7 ilde gerçekleştirilen El Kaide operasyonunda ele geçirilen 4 el telsizi de Başbakanlık Koruma Polisleri’ne ait frekansa ayarlı çıktı. Teröristler Erdoğan’ın nerede olduğunu tespit edip, Başbakan’ı hedef alacaktı


El Kaide militanlarına ait 4 ayrı hücre evinde yapılan aramalarda ele geçirilen 4 scanner telsizin (frekans tarayıcı) kriminal incelemesinde Başbakanlık korumalarının konuştuğu frekansa ayarlandığı tespit edildi. Telsizlere emniyetin terörle mücadele ve güvenlik şubelerinin muhabere yaptığı 2 ayrı frekansın da bulunduğu ve bu birimlerin El Kaide militanlarınca dinlendiği belirlendi. Emniyet yetkilileri Başbakanlık korumalarının konuştuğu frekansın haricindeki bir başka frekansta da polislerin devlet büyüklerini korumak için alınan önlemleri anons için kullandıklarını belirttiler.


ŞİFRE ÇÖZÜLDÜ


Hücre evlerinde yapılan aramada 3 tabanca, 550 adet mermi, 6 pompalı tüfek, İstanbul, Ankara, İzmir ve Mardin’den alınmış pasaportlar, çeşitli kişiler adına düzenlenmiş kimlik ve ehliyetler, bazı mahalle muhtarlarına ait sahte mühür ile oturma belgesi ruhsatları ele geçirildi.


El Kaide militanlarının polislerin, telefonlarını dinlemesini önlemek için de Türkiye’de çok nadir bulunan telefon dinlemeyi önlemeye yarayan aletler kullandıkları da belirlendi. Hücre evlerinde el konulan bir laptop ve iki adet bilgisayarın incelenmesi sonucu da El Kaide’nin Türkiye’deki şifresi çözüldü. Bilgisayarlarda ele geçirilen dokümanlarda örgüt militanlarının kendi aralarında emir-komuta zinciri oluşturdukları, rütbeler verdikleri, Türkiye’de yapacakları eylemleri ve örgütün Türkiye’deki isim listesi de belirlendi.


 



Beş bin kişiyi havaya uçuracaklardı


Operasyonda ortaya çıkarılan bir başka gerçek ise bombalar için hazırlanan uzaktan kumandalı ateşleyici düzeneklerle, Kocaeli Gebze’de bulunan ve 5 binden fazla insanın çalıştığı bir kamu tesisinin havaya uçurmayı amaçlandığı anlaşıldı. Kriminal uzmanlarının sadece patlayıcı madde eksik dediği düzeneklerle El Kaide’nin bu tesise yapılacak saldırı sonrasında sızacak radyoaktif nükleer madde ile bölgede bulunan binlerce insanı öldürmeyi amaçladığını ifade etti. Bu tesisin adının panik yaratmamak için saklandığı ifade edilirken, “ Grubun eylem için eksiği sadece patlayıcıydı. Bunu da son ana kadar temin etmeyeceklerdi” dediler.


Ufuk TÜRKYILMAZ / AKŞAM – ANKARA 

1038640cookie-checkEl Kaide hücresi Erdoğan’ı izliyordu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.